Élet-Stílus

Rudolf ismét főszerepben

A hétvégén a Roma ellen egy gólt és egy felső léces lövést jegyző magyar először szerepelt kezdőként a Genoában, s ismét kitett magáért: kiharcolt egy büntetőt, adott egy gólpasszt, s ezzel fordított a hazai együttes.

A Grosseto elleni kupameccsen rosszul alakult az északiak sorsa, hisz szünet után a másodosztályban vitézkedő toszkánok megszerezték a vezetést: Freddi talált be Scarpi kapujába.

A kezdőként pályára lépő magyar már az első félidőben is „hallatott magáról”. Előbb egy Toninak szánt szemfüles passzal, majd egy fejessel próbálkozott – ekkor még nem volt szerencséje, mint ahogy a második játékrész elején sem, amikor Narciso a jobb alsóból piszkálta ki lövését.

Az olasz beszámolók alapján a pálya bal szélét „kisajátító” Rudolf nagy pillanata a 81. percben érkezett el. Ekkor erőszakosan labdát szerzett a tizenhatos előterében, betört a büntetőfelületre, ám felrúgták – Toni értékesítette a tizenegyest. A Genoa igyekezett még a rendes játékidőben eldönteni a meccset, viszont Toni, majd Mesto is hibázott.

A hosszabbításban aztán ismét a magyar és két ex-bundesligás dolgozott össze: a rendkívül agilis, s a genovai klub honlapja szerint a szurkolók által többször is megtapsolt Rudolf szerzett labdát, s a Rafinhától visszakapott kényszerítő után Tonihoz továbbított, aki nem vacakolt, öt méterről a hálóba lőtt – a Genoa megúszta a toszkánok szorongatását.

A Genoa a Vicenza-Ascoli párharc győztesével találkozik majd a nyolcaddöntőbe jutásért, és ha a következő körben is sikerrel jár, akkor az Interrel randevúzik. A címvédő milánóiak a többi nagyhoz hasonlóan a legjobb tizenhat között csatlakoznak a sorozathoz.

Olasz-kupa, 3. forduló:
Genoa-Grosseto (II.) 2-1 (0-0, 1-1, 1-1) – h.u.
Luigi Ferraris. Vezette: Peruzzo
Gól: Toni (82., 118., az első 11-esből), illetve Freddi (51.)
Genoa: Scarpi – Tomovic, Moretti, Kaladze – Rafinha, Hardzsa (Destro, 56.), Zuculini (Chico, 53.), Modesto (Mesto, 76.) – Rudolf, Toni, Palladino
Grosseto: Narciso (Mangiapelo, 71.) – Bruscagnin, Freddi, Federici, Mora – Papini, Allegretti (Giovio, 92.), Asante – Alessandro, Greco, Statella (Palombi, 64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik