Élet-Stílus

Szalai tripláját méltatják külföldön

A goal.com futballportál a német Özil és Lahm, a portugál Nani, illetve a spanyol Llorente mellett a magyar válogatott támadóját is jelölte a hétvégi Eb-selejtezők válogatottjába. Videó.

Szalai Ádám mesterhármassal vette ki a részét San Marino 8-0-s legyőzéséből. A weboldal szerint az ellenfél ugyan meglehetősen gyenge volt, ettől függetlenül a játékos kitett magáért, hisz válogatott találkozón három gólt szerezni komoly tett.

A goal.com szerint a 8-0-ra végződő találkozón a mainzi csatár triplája volt az esemény fénypontja, Szalai „mainzi formáját átmentette a nemzeti csapatba is, míg második gólja remekmű volt.”

A meglehetősen fura összeállítású – védekező középpályás nélküli, ám mindössze három védőt felvonultató – „csapatban” már azért is megsüvegelendő tett a részvétel, mivel olyanok maradtak ki, mint a két gólpasszt is adó spanyol világbajnok Sergio Ramos, avagy a Szalai posztján a masszív törököknek kettőt hintő német Miroslav Klose.

Szalai második gólja:


A honlap amúgy az észt Vassiljevet választotta a hét legjobbjává, de a selejtezők legrosszabbjait is rangsorolta, íme: Simoncini (San Marino) – Zabavnik (Szlovákia), Lukovics (Szerbia), Suchy (Csehország), Valentini (San Marino) – Sahin (Törökország), Green (Írország), Mikoliunas (Litvánia), Pepe (Olaszország) – Borriello (Olaszország), Kornillenko (Fehéroroszország)

A forduló válogatottja a goal.com szerint:
Kapus: Jonathan Joubert (Luxemburg)
Védők: Aaron Hughes (Észak-Írország), Philipp Lahm (Németország), John Arne Riise (Norvégia)
Középpályások: Nani (Portugália), Mesut Özil (Németország), Konstantin Vassiljev (Észtország), Niko Kranjcar (Horvátország)
Csatárok: Szalai Ádám (Magyarország), Fernando Llorente (Spanyolország), Tim Matavz (Szlovénia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik