Élet-Stílus

MU: ki lesz Van der Sar utódja?

A nemzetközi sportsajtóban javában zajlik a találgatás: ki helyettesíti a manchesteriek kapujában a várhatóan visszavonuló Edwin Van der Sart.

A 40. születésnapját októberen ünneplő holland kapus régóta rebesgeti, hogy a mostani lesz az utolsó szezonja, és a napokban a Manchester United kapusedzője is ekképpen nyilatkozott. Utóbbi ehhez hozzáfűzte, karácsonyig biztosan eldől Van der Sar sorsa.

Bár a fenyőfa díszítéséig még bőven van idő, főleg Angliában, de másutt is azt találgatják, ki lesz a korábban az Ajaxban, a Juventusban és a Fulhamben is megfordult hollandus utódja a MU-nál. A nemzetközi sajtóban felmerült Gianluigi Buffonnak, a Juventus világbajnok kapusának neve is, de ő cáfolta, hogy a Angliába készülne.

Elmondta, eladásáról elsősorban a klubjának kell döntenie, miután 2013-ig szerződés köti a Juventushoz, de nem tud az általa nagyra tartott Manchester United érdeklődéséről, ő is csak a lapokból értesült arról, hogy az angol klub látószögébe került. A legújabb hírek szerint ez azért lehet így, mert Sir Alex Ferguson menedzser elsőszámú kiszemeltje a 24 éves Manuel Neuer, akinek 2012 júniusáig érvényes szerződése van a Schalkével.

A németek vb-bronzérmes játékosa egyébként nem olcsó – mintegy 20 millió eurót kóstál -, ráadásul a Bayern Münchennél is felmerült az esetleges leigazolása. „Többször is elmondtam már, ezt a szezont a Schalkénél szeretném befejezni” – foglalt állást Neuer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik