Élet-Stílus

Nem lesz mexikói a Sauber

Peter Sauber cáfolja, hogy a mexikói pilóta és szponzor érkezése a csapat eladását vetítené előre - az új támogató sem ambicionálja a hatalomátvételt.

A Sauber hétfőn jelentette be, hogy 2011-re leszerződtette az idei GP2-második Sergio Perezt, a mexikói újonccal együtt pedig a világ leggazdagabb emberének tartott Carlos Slim telekommunikációs mamutcége, a Telmex is csatlakozik a csapathoz. A svájci alakulat tartalékosa a szintén mexikói GP3-bajnok, Esteban Gutierrez.

A Sauber ügyeiben általában jól értesült svájci Blick azt írta a bejelentés kapcsán, hogy az üzlet két évre szól és 15 millió eurót érhet. A lap felvetette azt is, hogy Carlos Slim később akár az egész hinwili alakulatot felvásárolhatja.

Nemrég felmerült az is, hogy az ART-vel 2011-es indulásra pályázó, de végül visszavonult Nicolas Todt vásárolná be magát az F1-be a Sauberen keresztül, de a tulajdonos-főnök, Peter Sauber egyelőre nem készül eladásra:

“A részvények 100 százaléka az enyém, és nem tervezem a csapat vagy egy részének eladását” – jelentette ki a svájci motorsportveterán, aki az új szponzor beszállásától azt reméli, hogy ezután mások is fantáziát láthatnak majd a Sauber támogatásában. “A Telmexszel világos üzenetet szeretnénk küldeni a többi szponzor felé is” – mondta a Daily Telegraph-nak.

A spekulációkra reagálva a Telmex is cáfolta, hogy a beszállással átvennék az irányítást a Sauber felett:
“Csak a csapat partnerei vagyunk. A csapat struktúrája és döntései rájuk tartoznak. Ez egy gazdasági kapcsolat” – hangsúlyozta a Telmex főnöke, Slim fia, Carlos Slim Domit.

Slim Domit kiemelte, hogy a Telmex Perez szerződtetését sem szabta feltételül, ugyanis a Sauber már azelőtt aláírt a mexikói ifjonccal, mielőtt a telekommunikációs cég döntött volna a szponzorációról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik