Élet-Stílus

Az Arsenalt nehéz lesz megállítani

Az angolok nem kegyelmeztek szerdán este, lévén az Arsenal és a Chelsea is kiütéssel győzelemmel rajtolt a BL-ben.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint csapatát nagyon nehéz lesz megállítani, amennyiben a jövőben is úgy futballozik, ahogy a Braga elleni „gálamérkőzésen” tette.

„Momentán az a legfontosabb, hogy továbbra is alázatosak és koncentráltak maradjunk, ebben az esetben szép szezon előtt állunk” – nyilatkozta a francia szakvezető a 6-0-ás sikert követően. Természetesen Wenger mindennel és mindenkivel elégedett volt, jókedvűen nyilatkozott, kollégája viszont nehezen préselte ki magából a szavakat.

„Nem erre számítottunk…” – kezdte a selejtezőben a skót Celticet és a spanyol Sevillát is elbúcsúztató Braga vezetőedzője, Domingos Paciencia. „Amikor nagycsapat ellen játszol, a jó szereplés érdekében nyilván vállalni kell bizonyos kockázatot, de mi nagyon sok hibát követtünk el. Nincs ezen mit szépíteni, rosszul játszottunk. A játékosokat ugyanakkor igyekszem meggyőzni arról, hogy jobbak annál, mint ahogy szerdán este, Londonban futballoztak. Csak az első lépéseket tettük meg a BL-ben. Ha szerzünk egy kis rutint, s folyamatosan fejlődünk, akkor ez nem ismétlődik meg!” – véli a Braga edzője.

Az Arsenalhoz hasonlóan a Chelsea is BL-újoncnak látta el a baját szerdán, 4-1-re nyert a szlovákiai Zsolnán. Carlo Ancelotti, az angol bajnok menedzsere szerint a két gólt és egy gólpasszt jegyző Nicolas Anelka volt a győzelem kulcsa.

„Ez az ő nagy meccse volt, miután kiválóan játszott: helyzeteket teremtett, gólpasszt adott és kétszer is be is talált” – jegyezte meg a lefújást követően az olasz szakember, aki különösen az első félidőben mutatott játékkal volt elégedett, és Nicolas Anelka mellett a szintén eredményes fiatal, 21 éves Daniel Sturridge-et külön is méltatta.

„Összességében elégedett és boldog lehetek, hiszen a Bajnokok Ligájában egyáltalán nem könnyű háromgólos győzelmet aratni idegenben” – jegyezte meg Carlo Ancelotti.

„A Chelsea a kapu előtt határozottabb volt, de játékot illetően nem vagyok csalódott, hiszen igyekeztünk támadni és gólt is szereztünk” – így Pavel Hapel, a zsolnaiak edzője.

Nincs egyezség

A T-Home tárgyalásokat kezdeményezett annak érdekében, hogy a labdarúgás iránt érdeklődő előfizetői számára elérhetők legyenek a Premier League és a Bajnokok Ligája mérkőzései, ugyanakkor a megbeszélések nem vezettek eredményre. Az angol bajnokság mérkőzéseit a nagy kábelszolgáltatók kínálatában nem szereplő Digi TV közvetíti, s ez a csatorna adja a BL szerdai találkozóit, keddenként pedig a TV2-n látható Bajnokok Ligája-összecsapás. Az Európa Liga-találkozóit – közte a magyar bajnok Debrecen meccseit – a Story TV-n követhetik nyomon az érdeklődők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik