Élet-Stílus

Lapátra került a portugál kapitány

Azonnali hatállyal elbocsátották állásából Carlos Queirozt, a portugál labdarúgó-válogatott kapitányt.

A portugál szövetség azonnali hatállyal menesztette a válogatott kapitányát, Carlos Queirozt. Korábban a Manchester Unitednél pályaedzőként, a Realnál vezetőedzőként tevékenykedő Queirozalatt már a balul sikerült világbajnokság után mozgott a kispad, miután Portugália a vártnál korábban, már a nyolcadöntőben kiesett Dél-Afrikában.

Az utolsó cseppek pedig az Eb-selejtezőkön elért gyenge eredményekkel, a Ciprus elleni döntetlennel, valamint a Norvégia elleni vereséggel kerültek abba a bizonyos pohárba.

„Azonnali hatállyal megszüntettük Queiroz szerződését, ezt már a szakvezető tudomására hoztuk, s hamarosan az indoklást is kézbe veheti” – közölte a szövetség.

Queiroz ügyvédje, Rui Patricio az elbocsátás módját aggályosnak tartja, és megjegyezte, „ha konkrét sérelem nélkül rúgják fel a megállapodást, kompenzációt kell fizetni”.

Queiroz – akinek 2012-ig volt szerződése szövetséggel – a közelmúltban hat hónapos eltiltást kapott, mert egy májusi edzőtáborozás során kikelt magából, inzultálta a doppingellenőröket, akik szerinte az előre be nem jelentett kontrollal megzavarták a játékosok pihenését. Büntetése miatt nem ő, hanem egyik segítője, Agostinho Oliveira irányított a kispadról a ciprusiak (4-4) és a norvégok (0-1) elleni Eb-selejtezőkön.

A portugál szövetség vezetői azt ígérték, a válogatott következő mérkőzéséig – az október 8-án esedékes dánok elleni Eb-selejtezőig – megtalálják Queiroz utódját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik