Élet-Stílus

Capello visszavonul

Az angol válogatott főnöke csak 2012-ig hajlandó a kispadon maradni. Az ukrán-lengyel Európa-bajnokság után nyugdíjba vonul.

A nyári világbajnokságon jókorát égő angol válogatott szövetségi kapitányát ugyan sokan támadták, de meg tudta őrizni pozícióját azért is, mert nem volt igazán jó alternatívája.

A vb utáni fiatalítás ugyan egy kicsit kapkodósra sikerült, és David Beckham óriási sajtóvisszhangot kapó “eltanácsolása” sem hajtotta malmára a vizet, de az eredmények az olaszt igazolták. A magyarok elleni kín-keserves „ráhangolódás” után az Eb-selejtezőkön a szigetországiak Bulgária ellen remekeltek, de a masszív svájciakat is legyőzték.

A kezdet jó, a folytatás akár jobb is lehet – de Capello csak további két esztendőt vállal.
“Természetesen előbb még ki kell jutnunk a kontinensviadalra, de az Eb-t követő folytatáshoz már túl öreg leszek, és szeretném nyugdíjasként élvezni az életet” – mondta a korábban a Real Madridot, a Milant, a Romát és a Real Madrid is nagy sikerrel vezető, 64 éves szakember.

A madridiakkal és a Milannal is BL-győzelmet elkönyvelő szakvezető 2008 januárja óta irányítja a szigetországi csapatot. Valóságos reneszánsz követte érkezését, az Eb-selejtező kudarca után hitehagyott társaság csapattá érett, – a többek között a mumus horvátoknak 4-1-es hengerrel visszavágva – vígan teljesítette a vb-selejtezőket, ám Dél-Afrikában a németek ellett csak „másodrendű hatalomnak” tűnt.

Ebben szerepet játszott Capello már-már mániákus ragaszkodása a 4-4-2-es hadrendhez éppúgy mint több kulcsjátékosa (Rooney, Lampard, Barry, Terry) magánéleti problémákból is fakadó csapnivaló formája.

A meghirdetett fiatalítást a hadrend változása is követte, az angolok a svájciak ellen egy már lényegesen rugalmasabb formációban oldották meg a kötelezőt: Capello (kicsit későn, de még jókor) beismerte hibáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik