Élet-Stílus

Megalázták a világbajnokot

Argentína barátságos mérkőzésen 4-1-es csapást mért a világbajnok spanyol válogatottra, s ezzel jelezte, hogy nyári gyengélkedése alighanem a múlté. A nagy visszatérők: az Inter két klasszisa.

A dél-amerikaiak már az első negyedórában megkérdőjelezhetetlen utai voltak a középpályának – a “tiki-taka” újabb ellenszerét bemutatva egyszerűen nem engedték labdához az európaiakat. Elsősorban a hosszabb szünet után visszatért Cambiasso volt elemében, de Banegával és Mascheranóval sem bírtak Iniestáék.

A ziccerbe kerülő Tévez már az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést, de ami késett, nem múlott – a 10. percben Messi hosszú szólóval részegítette többek között barcelonai csapattársait, majd átcsippentette a labdát Reina fölött. Percekkel később Tévez szolgálta ki makulátlan biztonsággal Higuaínt, majd a védekezésben is sokat bizonytalankodó, s csupán egy kósza Villa-lövéssel veszélyeztető spanyolok összehozták a harmadikat.

Ezúttal Reina volt a hunyó: a Liverpool kapusa elnézett egy hazaadást, Tévez annál szemfülesebb volt – 3-0. Kiütés, alig félóra alatt. Térfélcsere után a világbajnok igyekezett felpörgetni tempóját, s elsősorban a padról érkező Llorente révén több helyzetet is összehozott, igaz, ekkorra megváltozott az argentinok hozzáállása is: engedték játszani ellenfelüket, nem törekedtek a labda tartására.

Argentína-Spanyolország – összefoglaló:


Cazorla ismerte fel, hogy még lehet keresnivaló – lövését Romero bravúrral védte, majd Pedro is megtornáztatta a hazaiak kapusát. Ám ahogy argentin lábakra került a labda, pánik uralkodott el a spanyol védelemben: Higuaín tékozolt el egy ígéretes lehetőséget, majd Messi kígyózott át a teljes spanyol védelmen – alighanem az év gólja is lehetett volna, ha a Di Mariának szánt passza célba ér.

A hajrában a csereemberek – Pedro és Llorente – remek koprodukcióval összehozták a szépítő találatot, a végére viszont ismét három lett közte, a dél-amerikaiak is remek cserékkel rendelkeznek ugyanis: a 91. percben Agüero és D’Alessandro sakkozta ki a védelmet.

Barátságos mérkőzés:
Argentína-Spanyolország 4–1 (3–0)
Buenos Aires, Monumental, 58 ezer néző. Vezette: Ortiz (kolumbiai)
Gól: Messi (10., Higuaín (13.), Tévez (34.), Agüero (91.), illetve Llorente (84.)
Argentína: Romero – Zanetti, Demichelis, G. Milito, Heinze – Mascherano, Cambiasso – Banega, Messi (D’Alessandro, 90.), Higuaín (Agüero, 69.), Tévez (Di María, 60.)
Spanyolország: Reina (Víctor Valdés, 46.) – Arbeloa, Piqué, Marchena, Monreal – Busquets, Xabi Alonso (Pedro, 71.) – Iniesta (Cazorla, 46.), Fabregas (Xavi, 56.), Silva (Navas, 46.) – Villa (Llorente, 46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik