Élet-Stílus

„Ismeretlen” csatár a manchesteriek BL-keretében

Az „ismeretlen" portugál csatár, Bebé is bekerült az angol Manchester United Bajnokok Ligája keretébe.

A Premier League előző kiírásának ezüstérmese a nyáron úgy igazolta le a Vitoria Guimaraes csatárát, Bebét, hogy Sir Alex Ferguson menedzser – saját bevallása szerint – egyszer sem látta játszani, ennek ellenére a klub több mint hétmillió fontot fizetett érte.

Már ez önmagában meglepő. Az nem kevésbé, hogy a 20 esztendős, csatárként és szélsőként is bevethető futballista úgy került be a Manchester United Bajnokok Ligája keretébe, hogy egyetlen mérkőzést sem játszott még a „vörös ördögök” mezében.

Ferguson mindezek ellenére valamiért bízik benne, így Bebé egyike a csoportkörben bevethető hét támadónak. Az utóbbi időben sorozatos térdsérüléssel bajlódó Owen Hargreavest ugyanakkor nem nevezte a Bajnokok Ligájába a skót szakember, holott az angol válogatott középpályás jelenleg is tagja az első csapat szűk, 25-ös keretének.

A BL-ben a Manchester United a spanyol Valenciával, a skót Rangersszel és a török Bursasporral került azonos csoportba, amelyből az első kettő jut a 16 közé.

A Manchester United BL-kerete:
Van der Sar, Kuszczak, Amos – kapusok; Neville, Evra, Evans, Ferdinand, Brown, Smalling, Vidic, O’Shea, Fabio, Rafael, Gill – védők; Nani, Anderson, Giggs, Park, Carrick, Scholes, Fletcher, Valencia, Gibson, Evans – középpályások; Berbatov, Rooney, Hernández „Chicarito”, Owen, Obertan, Bebe, Macheda – csatárok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik