Élet-Stílus

Tangóünnep Argentínában

A külvárosi bordélyok egykori tánca nagy karriert futott be: mára a kulturális világörökség része.

A tánc és a zenei stílus Argentínából és Uruguayból indult, majd fokozatosan meghódította az egész világot. Lüktető ritmusok és szenvedélyes mozdulatok jellemzik, a tangót táncoló párok körül szinte folyamatosan izzik a levegő. Így volt ez a Buenos Airesben, hagyományosan minden évben megrendezett tangó-világbajnokságon is, ahová a világ minden tájáról, összesen 400 résztvevő érkezett.

A tangó, ami kezdetben csupán a külvárosi bordélyházak és a munkásosztály tánca volt, Carlos Gardel, híres tangóénekesnek köszönhetően vált divathullámmá. A tánc alatt a párok folyamatosan szoros testi közelségben lépkednek, mozgásuk nagyban függ a zene ritmusától és a rendelkezésre álló hely nagyságától. Tangózás közben a férfinek fontos szerepe jut: egyszerre figyel saját mozdulataira és ő dönt a nő következő lépéséről is.

A világbajnokságot idén 8. alkalommal rendezték meg: 2002 óta folyamatosan nő a résztvevők száma, emellett mára a verseny teljesen nemzetközivé vált. A győztes pár az elismerésen túl, 5000 amerikai dollár jutalomban részesül.

Ízelítő a tavalyi világbajnokságról:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik