Élet-Stílus

Gera ismét nagyot játszott

A Fulham a magyar támadó két góljának is köszönhetően 6-0-ra nyert a negyedosztályú Port Vale ellen az angol Ligakupa második fordulójában.

A Manchester United elleni bajnokin csak az utolsó percekben csatába dobott magyar vezetésével a Fulham esélyt sem adott negyedik divíziós ellenfelének: a támadó előbb egy jókora lövéssel riogatott, majd Matthew Briggs ívelése után fejelt Tomlinson kapujába.

A nemrég igazolt Dembele találata után – a kapunak háttal álló belga Gera passzát követően fordult kapura – a magyar támadó Zamorának is kiosztott egy gólpasszt, majd a szünet előtt visszakapta a figyelmességet: az angol válogatottban Magyarország ellen debütáló csatár előkészítőként jeleskedett, Gera pedig közelről a felső sarokba lőtt.

Szünet után kicsit alábbhagyott az iram, azonban a londoniak a félidő derekára ismét felpörögtek. A 66. percben Zamora duplázott, majd alig négy perccel később Gera Dempseyt hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A magyar támadó végül két góllal és három gólpasszal zárt.

Megszenvedett a továbbjutásért a Kádár Tamást a soraiban tudó Newcastle United, amely 3-2-re győzött a szintén negyedik vonalbeli Accrington Stanley vendégeként.

Ligakupa 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Fulham-Port Vale (IV. osztályú) 6-0 (4-0)
London, Craven Cottage, 9 031 néző. Vezette: Penn
Gól: Gera (10., 45+2.), Dembele (26.), Zamora (36., 66.), Dempsey (70.)
Fulham: Stockdale – Pantsil, Hangeland, Hughes, Briggs (Kelly, 56.) – Gera, Murphy, Etuhu (Greening, 57.), Duff – Zamora, Dembele (Dempsey, 46.)
Port Vale: Tomlinson – Yates (Taylor, 13.), McCombe, Owen, Collins – Griffith (Bell-Baggie, 46.), Rigg, Roberts (Fraser, 46.), Dodds – M. Richards, J. Richards

Everton-Huddersfield (III.) 5-1
Accrington Stanley (IV.)-Newcastle 2-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik