Élet-Stílus

Vége Fazekas Róbert szezonjának

Kiújult ágyéksérülése miatt véget ért az idény Fazekas Róbert számára, így nem indul a Németh Pál emlékversenyen.

A Haladás VSE diszkoszvetője a számára bronzéremmel zárult barcelonai Európa-bajnokság után egy héttel ismét edzésbe állt, hogy felkészüljön a szombathelyi Németh Pál emlékversenyre, ahol az ő kedvéért a kalapácsvetés mellé a diszkoszvetést is felvették a versenyszámok közé. Korábbi ágyéksérülése azonban kiújult, s csütörtök délelőtt tájékoztatta a versenyszervezőket, hogy nem tud ott lenni az indulók között.

„Az utolsó pillanatig bíztam benne, hogy valahogy össze tudom magam szedni a versenyre, a szerda délutáni tréning után azonban be kellett látnom, hogy ágyéksérülésem lehetetlenné teszi az indulást. Most szeretném kezeltetni, és kipihenni az összes év közben összeszedett sérülésemet, hogy októberben neki tudjak állni felkészülni a koreai világbajnokságra. Civilben természetesen ott leszek a Németh Pál emlékversenyen, és erre biztatok minden atlétikabarátot is” – mondta Fazekas.

A Németh Pál emlékversenyt szeptember 10-én rendezik Szombathelyen.

Kővágó a második helyen zárt a Gyémánt Ligában

Kővágó Zoltán negyedik lett az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat döntőjében, Züricheben, így a második helyen zárta a férfi diszkoszvetők pontversenyét. A számot a csütörtökön második lengyel Piotr Malachowski nyerte meg 18 ponttal, s győzelméért egy 80 ezer dollár értékű, négykarátos gyémánttal gazdagodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik