Élet-Stílus

Meg kellett menteni az olasz konyhát

A kiváncsi vendég a Home Food hálózatában megtapasztalhatja az igazi olasz ebédek hangulatát és a mammától lesheti el az ételkészítés praktikáit.

A bolognai egyetem szociológusprofesszora, Egeria Di Nallo az olaszok étkezési szokásait kutatva döbbent rá arra, hogy árt az olasz konyhának az, ami emeli az idegenforgalmi bevételeket. Kiderült, hogy még az olasz éttermekben is a minőség rovására ment a mennyiség: az ételek minősége kifejezetten leromlott. A szociológus rávilágított, hogy a legtöbb étteremben nincs idő a hagyományos konyha eljárásra.

Ez azt jelenti, hogy inkább megveszik az előre elkészített ragut és a száraztésztát, hogy ezzel is időt spóroljanak maguknak, miközben egyre inkább elfelejtkeznek a hagyományos olasz gasztronómiáról. Di Nallo épp ezért saját étteremhálózatot alapított, hogy ezzel álljon ki a hagyományos olasz konyha mellett. A Home Food szakácsnői mind önkéntesek, akik szigorú kiválasztási procedúrán esnek át: nem csak főzési tudományukról kell számot adniuk, de be kell mutatniuk a családjukat is.

A Home Food vendégei ugyanis bekukkanthatnak egy igazi olasz családi konyhába; a főzésről pedig a mammától leshetnek el egy-két konyhai tippet. Az alapító szerint ugyanis nem csak az fontos, hogy mit esznek a vendégek, hanem az is, hogy mindezt milyen környezetben. Szerinte a Home Food mindkét szempontnak maximálisan eleget tud tenni: a vendégeik megkóstolhatják a mammák főztjét, és részeivé válhatnak egy igazi olasz, családi ebédnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik