Élet-Stílus

Az SMS egyáltalán nem betegít

Nem létezik sem az „SMS-mámor”, sem a „poszt-SMS-stressz szindróma”, mint kiderült, a betegségek csak egy ügyes reklámfogás eredményei.

Ezelőtt nem sokkal futótűzként terjedt a hír, hogy a sok SMS-írás, illetve éppen ennek a hiánya, lelki betegségekért felelős. A hírben SMS-mámornak és poszt-SMS-stressznek hívják azokat a komoly betegségeket, amelyek kifejezetten a túlzásba vitt SMS-ezés következtében alakulnak ki. Mint később kiderült, a betegségek nem léteznek, csupán egy leleményes mobilszolgáltató szeretett volna magának reklámot csinálni.

A turpisság akkor derült ki, amikor az egyik hivatkozott kutató a Queenslandi Egyetemről jelezte, kutatásaiban egyáltalán nem diagnosztizált semmilyen lelki zavart összefüggésben a mobiltelefonokkal. Az Ausztráliából induló félreértés végül az egész világot bejárta, hiszen ausztrál forrásokra hivatkozva átvette még a német hírügynökség is. A rafinált sajtóközleményt egyébként a Boost Mobile rendelte meg, amely olcsó SMS-tarifáira szerette volna felhívni a figyelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik