Élet-Stílus

Nehéz barnára süttetni a feneket

Mivel a test egyes részei ellenállóbbak a napsütéssel szemben, ezért az egyenletes, tökéletes barnaságot még meztelen napozással sem lehet elérni.

Noha sokan meztelenül vagy félmeztelenül napoznak, mert állítják, ettől majd mindenhol egyformán jól barnulnak, az igyekezetük majdhogynem felesleges. Bőrgyógyászok ugyanis állítják, hogy a test egyes részei ellenállóbbak a napsütéssel szemben. Így például a fenék is, amit a szakemberek szerint kifejezetten nehéz kellemesen barnára süttetni, mert az esetek többségében csak kipirosodik, vagy leég.

Az Edinburgh-i Egyetem bőrgyógyászai eredetileg azt szerették volna kideríteni, miért alakulnak ki a test különböző felületein más és más típusú bőrrákok, ezért 100 önkéntes bőrét vizsgálták, miután az alanyok hat-hat adagnyi UV-sugárzást kaptak a hátukon és a fenekükön. A szakemberek úgy találták, hogy a bőrünk egyénileg, különböző részekből tevődik össze, ezek pedig eltérően reagálnak a napfényre. Nem csoda, hogy még a saját testünk különböző részei is máshogy barnulnak.

AJÁNLOTT LINKEK:

Ne napozzon meztelenül – felesleges! (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik