Élet-Stílus

Plasztikai sebészet: a valóságshow-k miatt?

Az áhított szépségért egyre több kamasz akarna a szike alá feküdni, és a szakértők szerint ebben a valóságshow-knak is komoly szerep jut.

A szakértők attól tartanak, hogy a fiatalok nem gondolnak bele abba, hogy egy-egy ilyen műtétnek komoly következményei és hatásai vannak, ezért hajlandóak mindent megtenni azért, hogy kés alá feküdhessenek. Charlotte Markey, a Rutgers-Camden pszichológiaprofesszora férjével, Patrick Markeyval, a Villanova Egyetem pszichológusával közösen a közelmúltban kutatást jelentetett meg a témában.

A pszichológus szerint az, hogy mit gondolnak a fiatal fiúk és lányok a testükről, egyrészt befolyásolja a közérzetüket, másrészt kihat az általános egészségi állapotukra is. A pszichológus házaspár 200 fiatal véleményét kérdezte a szépítő show-ról: úgy tapasztalták, hogy a nők nagyobb valószínűséggel gondolkodnak plasztikai műtéten egy ezzel kapcsolatos műsor után. A szakértők szerint ez a tendencia azért szomorú, mert jelzi, hogy az emberek még mindig azt hiszik, hogy a külső megjelenés az egyedüli út afelé, hogy elégedettek legyenek önmagukkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik