Élet-Stílus

Mobillal indulnak az új Chevroletek

Az ajtók lezárásától, a benzin és olajszint ellenőrzésén keresztül a motor beindításáig terjed a skála, amelyet hamarosan okostelefonon keresztül tehetünk meg a legújabb General Motors autókban.

A GM és az OnStar közösen jelentette be, hogy a jövőre megjelenő legtöbb modell esetében okostelefonokon is elérhető lesz olyan mobil alkalmazás, amely a fontosabb adatokat és funkciókat jeleníti meg a tulajdonosoknak. De jó lehetőség arra is, hogy például egy nyaraláskor, ha elkezdünk bizonytalankodni, be is zártuk-e a kocsit, elég egy gombnyomás ahhoz, hogy ezt ellenőrizzük.

A 2011-ben érkező Chevrolet, Cadillac, Buick, illetve GMC modelleknél lesz elérhető a megoldás, mégpedig egy mobil alkalmazás keretében, amely már most is rendelkezésre áll Android, illetve iOS (iPhone OS) platformokon. A szoftver az OnStar előfizetői csomagjának részévé válik majd, vagyis használatáért nem kell külön díjat fizetnie az autótulajdonosoknak.

A megoldás lényege, hogy az okostelefonra letöltött alkalmazással gyakorlatilag távoli vezérlést valósítanak meg, ennek részeként pedig olyan adatokat ellenőrizhetünk kedvencünkön, mint a benzin- és olajszint, keréknyomás, vagy akár az átlagos fogyasztás mértéke. Emellett autónkat el is indíthatjuk, az ajtók zárját kontrollálhatjuk, a fényszórókat bekapcsolhatjuk, illetve akár dudálhatunk is.
Az OnStar és a Chevrolet még az idei CES alatt jelentette be az első ilyen megoldást, mégpedig a Volt bemutatója kapcsán. Úgy tűnik, hogy az autógyártók komolyan foglalkoznak az okostelefonok szegmensével, meglátjuk, mennyiben mutatkozik majd igény a vásárlók részéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik