Élet-Stílus

Nyáron több az egyéjszakás kapcsolat

Bár hajlamosak vagyunk azt hinni: egyáltalán nem csak a jó idő, a nyaralás és a finom koktélok miatt.

Közvetve persze mindhárom tényező komoly szerepet kap abban, hogy a nyári hónapokban megnő az egyéjszakás kapcsolatok száma és nem ám csak a férfiak részéről. A nők is egyre kezdeményezőbbek, ha egy szenvedélyes, nyári éjszakáról van szó. Arra, hogy vajon miért van ilyen hatással ránk a nyár, a Nők Lapja Cafénak, Turánszky Edina pszichológus adott magyarázatot.
A szakértő szerint nyáron a hőség miatt többet mutatunk magunkból, nem csoda, ha fizikai vonzerőnket ilyenkor mások is hamarabb észreveszik.

A pszichológus hozzátette azt is, hogy a nyitott öltözék a személyiséget is megnyitja valamelyeset; a viselkedés fesztelenebbé válik, ez pedig az ellenkező nemet is kezdeményezésre bátorítja. Ettől függetlenül a másnap reggel – még akkor is ha az elején tudták, hogy nem biztos a folytatás – főleg a nőknek okoz csalódást. Egy 2010-ben készült felmérés szerint a nők gyakrabban számolnak be negatív érzésekről: úgy érzik kihasználták őket és komolyan aggódnak a jó hírük miatt.

A pszichológus figyelmeztet, hogy egy egyéjszakás kapcsolat esetén nem szabad többet képzelni bele, mint amennyiről a dolog valóban szól, ellenkező esetben komoly csalódás lehet a vége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik