Élet-Stílus

Angol edző váltja Capellót

Hazai kapitányt szeretne az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) a válogatott élére azután, hogy az olasz Fabio Capello távozik majd a posztjáról.

A nemzeti csapat utóbbi három szakvezetője közül kettő külföldi volt, a svéd Sven-Göran Erikssont az angol Steve McLaren váltotta, őt pedig Capello követte.

A 2008-ban kinevezett 64 éves olasz tréner szerződését 2012-ig meghosszabbították a dél-afrikai világbajnokság előtt, ahol az együttes a nyolcaddöntőben kényszerült búcsúra, miután 4-1-es vereséget szenvedett a németektől. Az angol szövetség július 2-án mégis úgy döntött, a csalódást keltő eredmény ellenére nem meneszti a trénert.

„Ha hosszabb távon gondolkodunk, akkor azt hiszem, Fabio után hazai kapitányt választunk majd. Szeretnénk egy olyan időszakot a válogatott történetében, amelynek során angol trénereket nevezünk ki” – fogalmazott Trevor Brooking sportigazgató.

Egyébként a 2001 és 2006 között regnáló svéd Eriksson volt az első külföldi szakvezető a szigetországi válogatott élén, korábban kizárólag angol edzők töltötték be ezt a posztot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik