Élet-Stílus

Kipakoltak a dühös ferrarisok

Massimo Rivola, a Ferrari sportigazgatója tiszta vizet öntött a pohárba, mindent elárult a Fernando Alonso silverstone-i büntetéséhez vezető ügyről.

Nem nyugszik a Ferrari, a maranellói istállót továbbra is nagyon bosszantja Fernando Alonso silverstone-i áthajtásos büntetése, melyet Robert Kubica 17. körben, szabálytalannak minősített megelőzése miatt kapott.

Eddig is világos volt, hogy valaki hazudik, hiszen a versenyigazgató Charlie Whiting korábban azt állította, azonnal szólt a Ferrarinak, ráadásul háromszor is, hogy Alonso engedje vissza maga elé a lengyelt.

A Ferrari az ügy tisztázása érdekében a médiához fordult és nyilvánosságra hozta a verseny ominózus szakaszából származó, rögzített rádióbeszélgetéseket. Ez alapján Whiting csak féligazságot állított, a felvételek alapján ugyanis 1:55 perc telt el addig, míg a versenyigazgató a pozíció visszaadására szólította fel a Ferrarit.

Csakhogy eddig a pillanatig Alonso Jaime Alguersuarit is megelőzte, Kubica visszaesett Rubens Barrichello mögé, így a spanyolnak három autót kellett volna maga elé engednie. Whiting azt is közölte, hogy a versenybírók a leintés után fogják vizsgálni az esetet, ehhez képest tíz perccel később megjelent a figyelmeztetés az eset vizsgálatáról, majd nem sokkal később a döntés is megszületett.

Alondo Kubicát üldözi (MTI/EPA)

Alonso Kubicát üldözi (MTI/EPA)

A Ferrari álláspontja szerint a határozat önmagában három-négy pozíció veszteséget okozott Alonsónak, aki a rossz ütemű biztonsági autós periódus miatt végül még jobban, a mezőny legvégére esett vissza. Rivola szerint a Ferrari nem akar feszültséget kelteni, csupán elmondta, mi történt.

“Csak a tényeket akartuk tisztázni, hogy mindenki számára világos legyen, nem vagyunk őrültek” – nyilatkozta a sportigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik