Élet-Stílus

Trópusi álombungaló

A Guz Architects paradicsomi hangulatú medencés vityillót tervezett a szingapúri óceánpartra.

Hát igen, ide habozás nélkül beköltöznénk! Ez a modern trópusi bungaló nyitott tereivel tökéletesen alkalmazkodott Szingapúr forró és nedves klímájához. A természetes légmozgás megfelelően hűt, így kellemesen temperálva gyönyörködhetünk a csodálatos panorámában.

A tervező cég koncepciója szerint a Fish House, azaz Halház közeli kapcsolatban áll a természettel – ezt a nyitott úszómedence ház alá helyezésével érték el. Így a belső és a külső vízfelület szinte egybeolvad egymással és a tájjal is. Az alsó szinten médiaszoba található, melynek u-alakú akrilüvegein átdereng a természetes fény által megvilágított medence vize. A hullámos tető a tengert szimbolizálja, a fotovoltaikus panelek elég energiát termelnek a ház energiaellátásához. A tető egy része pedig kifejezetten zöld, konkrétan pázsit fedi.

A helyzet az, hogy alig lehet betelni a légies szerkezetű épület egészével. Kényelmesnek tűnik, olyan élőhelynek, ahol harmóniában élhetünk magunkkal és a természettel. És elég nagynak, hogy vendégül láthassuk barátainkat is, ha netán arra járnak.

AJÁNLOTT LINKEK:
A Guz Architects weboldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik