Élet-Stílus

A vétkes játékvezető a videobíró ellenzője

A bűnbakkeresésben sem utolsó angol sajtó kiderítette, hogy Frank Lampard gólját „elnéző" Jorge Larrionda ellenzi az úgynevezett videobíró bevezetését.

A meg nem adott gól kapcsán sokan – köztük maga a „sértett”, Frank Lampard és David Cameron brit miniszterelnök – úgy vélekednek, szükség van a videobíró bevezetésére. A legnépszerűbb brit bulvárlap, a The Sun ugyanakkor kiderítette, a technikai vívmányok egyik legnagyobb ellenzője nem más, mint Jorge Larrionda – a német-angol meccs bírája.

Az újság fel is idézte egyik korábbi nyilatkozatát. „Remélem, soha sem jön el a nap, amikor a technika helyettesíti a munkámat, vagy bármilyen fontos szerepet kap a labdarúgásban” – jelentette ki a 42 éves Larrionda, aki egy építési cég munkatatásra.

A vétkes játékvezető a videobíró ellenzője 1

A „főbűnös” egyébként nem is Larrionda az angolok szemében, sokkal inkább segítője, Mauricio Espinosa, aki nem szúrta ki, hogy a labda legalább fél méterrel a gólvonal mögé pattant Lampard kapufás lövése után. A 38 éves tanár 2006 óta „lenget” nemzetközi mérkőzésen. A bírói hármas harmadik tagja, a 44 éves Pablo Fandino, aki nagykereskedő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik