Élet-Stílus

Rooneytól tart a német kapitány

Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya szerint az angolok rendkívül kemény ellenfelek lesznek, különösen az eddig „szunyókáló" Wayne Rooney.

„Nagyon erős együttest alkotnak, technikásak, így rengeteg veszélyes helyzetet alakítottak ki a kapunk előtt. Sok fiatal játékosunk van, ennek ellenére szerencsére elviselték a nyomást, és döntő pillanatban sikerült gólt lőnünk. Elégedett vagyok a csapatommal” – mondta a Ghána ellen 1-0-ra mérkőzés után Joachim Löw.

A németek szövetségi kapitány ezzel le a maga részéről le is zárta a csoportkört, és már csak előre, az angol elleni rangadóra tekint. Az 50 éves tréner iemelte, hogy az angol-német találkozóknak rendkívüli hagyományai vannak. A kapitány szerint az angolok rendkívül kemény ellenfelek lesznek, ezért vasárnap a szerda este, Ghána ellen nyújtott teljesítménynél jóval többre lesz szükség. Löw nem titkolta, tart Wayne Rooneytól.
Egyelőre csak „ketyeg

Egyelőre csak „ketyeg”… (MTI/EPA)

„A csatár eddig nem emlékezettet egy nagyágyúra, de robbanásra kész, a védőinknek nagyon kell rá figyelni” – mondta a németek edzője a klubszezont 34 góllal záró angolról.

Ami azt illeti, Ronney valóban adós a jó teljesítménnyel, 11 kapuralövés, 5 kaput eltaláló lövés, 62 százalékos passzolási hatékonyság bizony édeskevés egy ilyen képességű labdarúgótól. Az angolok szerint előbb vagy utóbb „beindul”, reményeik szerint a németek ellen. Löw meg abban bízik, hogy az eddig mindössze egy gólt kapó védelmének sikerül majd hatástalanítani a „bombát”. Vasárnap kiderül, melyikük óhaja teljesül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik