Élet-Stílus

Löw Ghánát dicséri és elégedett a játékosaival

Németország csoportelsőként jutott tovább, és Angliával mérkőzik a nyolcaddöntőben.

Tegnap este Özil góljával Németország 1-0-ra legyőzte Ghána együttesét, így 6 pontjával a csoport élére ugrott. Veresége ellenére az afrikai csapat is továbbjutott, miután Ausztrália 2-1 arányban felülmúlta a továbbjutásra jó eséllyel pályázó szerb csapatot, akik így búcsúztak a tornától.

A német kapitány a ghánaiakat is dícsérte a mérkőzés után. “Nagyon erős együttest alkotnak, technikásak, így rengeteg veszélyes helyzetet alakítottak ki a kapunk előtt – mondta Löw. – Sok fiatal játékosunk van, de szerencsére elviselték a nyomást, s döntő pillanatban sikerült gólt lőnünk.”

Milovan Rajevac, a ghánaiak szerb szövetségi kapitánya azt szeretné, ha az afrikaiak a továbbiakban is támogatnák a gárdát, miután nagy valószínűséggel a kontinenst csak ők képviselik majd a legjobb 16 között.
“Remélem, hogy a dél-afrikaiak többsége a jövőben is szurkol majd nekünk – fogalmazott a szakvezető. – Szeretném, ha előnyt jelentene számunkra az itt tapasztalható drukkolás.”

Németországra Anglia vár a torna nyolcaddöntőjében, ha továbbjutnak, az Argentína-Mexikó mérkőzés győztese lesz a következő ellenfelük. Ghána számára papíron könnyebb riválisok jutottak, ők az Egyesült Államokkal mérkőznek, siker esetén pedig az Uruguay-Dél-Korea párosításból továbblépő együttes következhet az elődöntőbe kerülésért.

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik