Élet-Stílus

Halálos ünneplés Dél-Koreában

A dél-koreaiak továbbjutásán felbuzdult szurkolók viccből a folyóba vetették magukat, és egyikük, egy 20 éves egyetemista az életét vesztette.

A dél-koreai labdarúgó-válogatott továbbjutását négy szöuli fiatal úgy ünnepelte meg, hogy beleugrott a Han folyóba. Hárman gyorsan kijutottak a partra, 20 éves Li (akinek csak a keresztnevét árulták el a hatóságok) azonban elsüllyedt, s bár kis idő múlva kimentették és kórházba szállították, az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

A szerencsétlenül járt egyetemista a rendőrségnek elmondta, boldoggá tette őket a csapat sikeres vb-szereplése, és jó ötletnek tartották, hogy a válogatott továbbjutását „fürdőzéssel” ünneplik meg, azzal nem számoltak, hogy ebből baj is lehet.

A többség „normálisan” szurkolt és ünnepelt. A helyi idő szerint hajnali kezdés ellenére országszerte közel 500 ezren nézték kivetítők előtt a Nigéria elleni csoportmeccset (2-2). A fővárosban 260 ezren gyűltek össze, és miután a drukkerek együtt kiszurkolták a továbbjutást, boldogan ünnepeltek, majd kisvártatva munkába, iskolába indultak.

„Nagyon boldogok vagyok, hogy bejutottunk a 16 közé, és bízunk abban, hogy ott leszünk a nyolc között, sőt, a négy között is” – fogalmazott egy fiatal szurkoló.

A dél-korai válogatott nyolcadik alkalommal szerepel világbajnokságon, és másodszor jutott tovább a csoportkörből. Nyolc évvel ezelőtt, hazai környezetben ugyan egészen az elődöntőig menetelt, de aligha jutott volna olyan messzire, ha bírók nem támogatják erősen vitatható ítéletekkel, ugyanakkor most „önerőből” sikeres a dél-koreai csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik