Élet-Stílus

Ausztrália – Szerbia 2-1

Nelspruit, Mbombela Stadion.

Összefoglaló: Mozgalmas, ámde gólnélküli első félidőt láthattunk, a legközelebb Krasics került ahhoz, hogy a hálóba találjon, de kisodródott helyzetből mellé lőtt.

Fordulás után is úgy tűnt, a szerbek akarják jobban a győzelmet, azonban a második felvonás derekán az ausztrálok magasabb fokozatba kapcsoltak és állva hagyták Szerbiát: előbb Cahill fejelt Sztojkovics hálójába, majd a csereként beálló Holman bombázott messziről a kapuba, így az auszik fejben már számolhatták a gólkülönbséget.

A hajrában aztán Pantelics lőtt Schwarzer hálójába kétszer is, ám a másodikat les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 31 éves támadó a 93. percben kihagyta a meccslabdát, Sztankovics briliáns passzát lőtte fölé pár méterről így Szerbiaés Ausztrália is búcsúzik a világbajnokságtól, a D csoportot Németország és Ghána képviseli a nyolcaddöntőben.

Eredmény:
Ausztrália – Szerbia 2-1 (Cahill 69., Holman 73. ill. Pantelics 84.)

A D csoport végeredménye:
1. Németország 6 pont (5-1)
2. Ghána 4 pont (2-2)
3. Ausztrália 4 pont (3-6)
4. Szerbia 3 pont (2-3)

Pantelics szépítő találata:

94. PERC: Egy ausztrál támadás végén Sztojkovics védett majd az uruguayi játékvezető véget vetett a mérkőzésnek, a végeredmény 2-1-es ausztrál győzelem lett!

93. PERC: Talán emiatt a kihagyott helyzet miatt kell hazamennie Szerbiának? Sztankovics passza után Pantelics lőtt fölé pár méterről, hihetetlen mit hagyott ki!

Holman találata:

90. PERC: Három perc a hosszabbítás.

SZÖGLET 90’
Szerbia
Cahill előbb kézzel, majd fejjel tisztázott.

Cahill gólja:

LES 85’
Pantelics, Szerbia
Lesről lőtt gólt.

84. PERC: Pantelics ólálkodott a az ausztrál kapu előtt, Tosics lövését kiejtette Schwarzer így a szerb közelről a hálóba lőtt, 2-1!

GÓÓÓL 84’
Pantelics, Szerbia
Egy kipattanót pofozott a hálóba.
CSERE 82’
Ausztrália
Garcia váltja a megsérülő Wilkshiret.
CSERE 77’
Szerbia
Lazovics jön Kuzmanovics helyére.

73. PERC: Holman lódult meg középen, a szerb védők behátráltak így frissen beállt játékos lövésre vállalkozott el jó 30 méterről és a labda egy pattanás után Sztojkovics hálójában kötött ki, 2-0

GÓÓÓL 73’
Holman, Ausztrália
Messziről lőtt a kapuba.
SZÖGLET 72’
Tosics, Szerbia
Két sarokrúgást tekerhetett be.

70. PERC: Sztankovics próbálkozott egy távoli bombávala középkezdés után de célt tévesztett.

69. PERC: Egy jobb oldalról érkező beadásra Chipperfield és Cahill is felugrott egy szerb védővel, a németek ellen kiállított középpályás pedig védhetetlenül fejelt a hálóba, Sztojkovicsnak nem volt esélye, 1-0!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik