Élet-Stílus

Magyar döntős a Roland Garroson

Babos Tímea az amerikai Sloane Stephensszel az oldalán bejutott a döntőbe a párizsi nyílt teniszbajnokság junior lány párosversenyében.

A magyar játékos és amerikai társa könnyedén vette az újabb akadályt, 44 percig volt salakon, és mindössze egy gémet veszített el a Mai Grage, Saisaj Cseng dán-kínai duó elleni elődöntős meccsen. Babosék ellenfele a szombat délben esedékes fináléban a spanyol Lara Arruabarrena-Vecino, Maria-Teresa Torro-Flor kettős lesz, amely az ukrán Ludmila Kicsenok, Jelina Szvitolina tandemet győzte le, szintén simán, 6:2, 6:4-re.

A nők párosversenyében már győztest hirdettek. Serena és Venus Williams könnyedén nyert a cseh Kveta Peschke és a szlovén Katarina Srebotnik ellen, ezzel az amerikai testvérpár sorozatban negyedik Grand Slam-diadalát aratta párosban, és 1999 után nyert ismét Párizsban.

Pénteken eldőlt, hogy a férfi egyes fináléját a svéd Robin Söderling és a spanyol Rafael Nadal víja, előbbi a cseh Tomas Berdychet, utóbbi az osztrák Jürgen Melzert verte az elődöntőben. Érdekes, hogy a 2005 és 2008 között egyeduralkodó Nadalt csak éppen Söderling tudta legyőzni Párizsban. A svéd tavaly a nyolcaddöntőben búcsúztatta a mallorcai salakkirályt, aki átveszi az első helyet a világranglistán, ha nyer a döntőben.

Roland Garros
Férfi egyes, elődöntő:
Söderling (svéd, 5.)-Berdych (cseh, 15.) 6:3, 3:6, 5:7, 6:3, 6:3
Nadal (spanyol, 2.)-Melzer (osztrák, 22.) 6:2, 6:3, 7:6

Női páros, döntő:
S. Williams, V. Williams (1.)-Peschke, Srebotnik (12.) 6:2, 6:3

Junior lány páros, elődöntő:
Babos, Stephens (5.)-Grage, Cseng 6:0, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik