Élet-Stílus

NHL: szépített a Philadelphia

A Philadelphia Flyers hosszabbítás után 4-3-ra nyert a vendég Chicago Blackhawks ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének harmadik mérkőzésén, és így 2-1-re szépített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Stanley Kupa-döntő, 3. mérkőzés: Philadelphia Flyers-Chicago Blackhawks 4-3 (1-0, 1-2, 1-1, 1-0), hosszabbítás után, gól: Briere (15.), Hartnell (30.), Leino (44.), Giroux (66.), illetve Keith (23.), Sopel (38.), Kane (43.). Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Chicago javára. A következő találkozóra magyar idő szerint szombat hajnalban kerül sor ugyancsak Philadelphiában.

Az első két összecsapást egyaránt egy-egy góllal (6-5, 2-1) nyerte az utoljára 1961-ben bajnok Chicago az otthonában.

Hatalmas iramban folyt az első harmad, és mindkét kapu többször forgott veszélyben. A vendégek kétszer is a kapuvasat találták el, ám amikor emberelőnybe került a Flyers, Hartnell estében Briere elé tálalt, aki közelről nem hibázott.

Hazai létszámfölényben indult a második harmad, de három ordító ziccer is kimaradt. Ez megbosszulta magát, mert amikor kiegészült a Chicago, Keith lövése váratlanul utat talált a Philly kapujába. Zavarba került a Flyers, és örülhetett, hogy nem került hátrányba. Byfuglien fegyelmezetlensége miatt emberelőnyhöz jutott a Philadelphia, és a korong egy megpattanó lövés után éppen átvánszorgott a gólvonalon. A játék ment tovább, ám a videóbíró több perc után jelezte: gól esett. Közvetlenül a szünet előtt a támadóharmadban korongot szerzett a Chicago, és Sopel takarásból bődületes nagy gólt lőtt. A hátvédnek ez volt ez első találata a playoff-ban.

Gyors gólváltással indult a harmadik harmad, Kane kiugrás után vezetéshez juttatta a Fekete Sólymokat, ám 20 másodperc múlva jött a válasz Leino révén. A folytatásban mezőnyfölényben volt a Flyers, de ezt nem tudta gólra váltani.

Jött a hirtelen halál, amelynek 6. percében a korong végig csúszott a chicagói gólvonalon, de csak a sípszó után jutott a kapuba, így minden mehetett tovább. De nem sokáig, mert rossz sorcsere miatt kontrázott a Flyers, és Giroux közelről mattolta Niemit.

A Chicago hét győzelem után kapott ki ismét a rájátszásban, míg a Flyers eddig kilenc hazai meccséből nyolcat megnyert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik