Élet-Stílus

Szávay: Wimbledonra rendben leszek

Bizakodva beszélt a terveiről és felemás szerdai teljesítményéről Szávay Ágnes, aki egyesben kiesett a második fordulóban, párosban viszont bejutott oda a francia nyílt teniszbajnokságon.

A combsérüléséből frissen felépült játékos előbb 6:1, 6:2-es vereséget szenvedett az orosz Nagyja Petrovától, majd az ugyancsak orosz Dinara Szafinával az oldalán 6:1, 6:1-re legyőzte a Klara Zakopalova, Riza Zalameda cseh, amerikai duót. Az ellenfél kiléte csak röviddel a kezdés előtt dőlt el, mivel az eredeti rivális – egyik tagjának sérülése miatt – visszalépett.

“Hosszú nap volt sok esőszünettel, ráadásul a végén még doppingellenőrzésre is mennem kellett – nyilatkozta az MTI-nek. – Petrova ellen eléggé éreztem, hogy az elmúlt három hétben két edzés mellett egy meccsem volt, szóval távolról sem voltam fitt. Ráadásul az elején több bréklabdát is elpuskáztam, ekkor elkezdtem kissé siettetni a játékot, ami több hibával járt. Ugyanakkor Nagyjának megjött az önbizalma, nagyon jól szervált, és az elvesztett első szettet követően már nem éreztem magam otthonosan a pályán, tudtam, hogy nem tudom megfordítani a meccset, és a negatív hozzáállás sosem segít. Próbáltam variálni a játékot, nem belemenni a lapos teniszbe, mert abban ő jobb, de ez kevés volt. Ezzel együtt örültem, hogy már nem fáj a lábam, és ha végre rendesen elkezdek edzeni, akkor Wimbledonra teljesen rendben leszek.”

A párosbéli sikert már annál szívesebben elevenítette fel a 21 esztendős magyar játékos.

“Szafinával nagyon szeretek párosozni, remek a hangulat köztünk. Mivel előtte mindketten kiestünk egyesben, semmi nyomás nem volt rajtunk, most a párost akarjuk megnyerni – mondta nevetve. – Nekem is sokkal jobban ment a játék, nyilván részben azért, mert nem kellett befogni az egész pályát, és megoszlott a teher is. Zalameda egyébként elég furcsa teniszt játszik, egyesben ő nem is szokott elindulni, rajta időnként még a cseh partnere is mosolygott…”

Mivel Szávayék nem szerepelnek a csütörtöki hivatalos programban, várhatóan – ha az eső nem húzza keresztül a szervezők számításait – pénteken szállnak szembe a hatodik helyen kiemelt Cara Black, Jelena Vesznyina zimbabwei, orosz duóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik