Élet-Stílus

Egy csoportban a szerbekkel

A szerb csapattal azonos csoportban szerepel a magyar vízilabda-válogatott a zágrábi Európa-bajnokságon.

A horvát fővárosban péntek este elkészített sorsoláson az olimpiai bajnoki címvédő magyar válogatott a világbajnok szerbekkel, a németekkel, a görögökkel, az oroszokkal és a macedónokkal került azonos csoportba. A másik hatost a címvédő Montenegró, Horvátország, Olaszország, Spanyolország, Románia és Törökország alkotja.

„Jónak tűnik a sorsolás, de nem szabad senkit sem lebecsülni. Jól kell kihasználni a rendelkezésre álló időt, sokat kell dolgozni, hogy ne lehessen nálunk felkészültebb senki. Az Eb-keret és a nyári mérkőzések időpontjai, helyszínei a jövő héten nyilvánosak lesznek” – mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány a válogatott honlapjának.

Ugyanitt a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert megjegyezte, jó a sorsolásunk, mivel a csoportban a szerbeken kívül mindenki egyértelműen gyengébb nálunk.

A két hatos csoportból az első helyezettek egyből az elődöntőbe kerülnek, a másodikok és a harmadikok keresztbe játszással, egy meccsen döntenek a négy közé jutásról.

A női csapatunk csoportellenfelei a spanyolok, a hollandok és németek lesznek, a második négyesben az oroszok, a horvátok, az olaszok és a görögök szerepelnek.

Az Eb-re augusztus 29. és szeptember 11. között kerül majd sor Zágrábban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik