Élet-Stílus

BL: támadófoci a hatékony védekezés ellen

Arjen Robben a támadó-, illetve a védekező futball összecsapásaként vezette fel a szombat esti Bayern München-Inter Bajnokok Ligája-döntőt.

A Bayern holland szélsője jól ismeri az ellenfél edzőjét, José Mourinhót, miután játékosa volt a Chelsea-ben. Robben egyszerre dicsérte és finoman kritizálta a portugált.

„Kiváló szakember” – mondta, ehhez viszont hozzátette: „Mourinho kevéssé foglalkozik a látvánnyal, a játékossággal, őt kizárólag az eredmény érdekli.” Naná, hogy Robben a jelenlegi mesteréről, honfitársáról, Louis van Gaalról már sokkal jobb véleménnyel van.

„Van Gaal a támadófutball híve, nem csak az eredményességre, hanem a látványos, jó játékra is nagy hangsúlyt fektet” – állítja a Bajnokok Ligája mostani kiírásában eddig négy gólt szerző holland, és úgy véli, a madridi döntő kicsit a „támadó-, illetve a védekező futball összecsapása lesz.” A fentiekből kikövetkeztethető, hogy Robben szerint a Bayern az előrejátékra, az Inter pedig a biztonságos védekezésre helyezi majd a hangsúlyt.

A statisztikából kiderül, a döntőig sem volt ez nagyon másként. A sorozatban a német csapat 21, az Inter 15 gólt szerzett, és többet is lőtt kapura, mint riválisa (79-60), viszont a kapott gólok tekintetében a milánóiak állnak jobban, őket 9 alkalommal, a németeket 13-szor mattolták. A labdát a Bayern birtokolta többet (412-319 perc).

Az Inter és a Bayern is triplázásra hajt, miután Olaszországban, illetve Németországban a bajnoki címet és a kupát már elhódította. A két vezetőedző, Van Gaal és Mourinho pedig második csapatával érhet a csúcsra, tekintve, hogy előbbi az Ajaxszal, míg utóbbi az FC Portóval korábban már megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik