Élet-Stílus

Pécsett teret neveznek el Puskás Ferencről

Teret neveznek el Puskás Ferencről Pécsett, a keresztelőre november 25-én, az angol labdarúgó-válogatott felett aratott 6-3-as Aranycsapat-győzelem évfordulóján kerül sor - jelentette be kedden a baranyai megyeszékhelyen Páva Zsolt polgármester.

“Puskás Ferenc nem kötődött szorosan Pécshez, de Európa idei kulturális fővárosa szeretne tisztelegni a futball-legenda előtt, és hozzájárulni neve megörökítéséhez” – mondta a fideszes politikus az 50 évvel ezelőtt játszott és az évszázad klubmérkőzésének tartott Real Madrid-Eintracht Frankfurt labdarúgó BEK-döntő ünnepi vetítését megelőző sajtótájékoztatón.

Szöllősi György, a FourFourTwo magazin főszerkesztője utalt rá: ma már utca és általános iskola is viseli Puskás Ferenc nevét, Dunaföldváron pedig a közelmúltban emléktáblát állítottak neki annak kapcsán, hogy egyszer a városban pihent családjával.
“Mindez azt jelzi, hogy Puskás Ferencet mindenki magáénak érzi, ő mindenki hőse” – jegyezte meg.

Az Aranycsapat kapusának, Grosics Gyulának a részvételével tartott ünnepi vetítésre annak kapcsán került sor, hogy a Real Madrid-Eintracht Frankfurt (7-3) labdarúgó BEK-döntőt éppen fél évszázada, 1960. május 18-án játszották. A Real Madrid színeiben játszó Puskás Ferenc négy gólt is szerzett, de a találkozót Magyarországon nem közvetítették, az akkor már emigráns Puskás sikereiről ugyanis nem volt szabad beszélni.

A mérkőzés Szepesi György, valamint Hajdú B. István által utólag “kommentált” és digitálisan felújított felvétele nem csak a moziban volt látható, DVD-n is megjelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik