Élet-Stílus

Moratti óvatosságra int

Óvatosságra int az utolsó forduló előtt Massimo Moratti, az olasz listavezető Inter elnöke. A presidente szerint még nincs lefutva a bajnoki címért folyó küzdelem, csapatának pedig maximális összpontosításra lesz szüksége a végső siker érdekében.

Moratti aggodalma nem alaptalan, hiszen egyszer már majdnem borsot tört csapata orra alá a mostani ellenfél, a Siena. A 2007-08-as idény ráadásul kísértetiesen hasonlított az éppen zajlóhoz: az Inter magabiztos előnye akkor is elolvadt a végére, az első számú üldöző pedig ugyanúgy a Roma volt. Akkor az utolsó előtti fordulóban éppen a toszkán kiscsapattal ikszeltek a kék-feketék, egy pontosra csökkentve előnyüket. Végül a záró fordulóban nagy nehezen győzni tudtak Parmában, így meglett a scudetto.

„Siena felér egy Madriddal” – utalt Moratti a jövő heti BL-döntőre, egyben a csapata vállait nyomó kettős teherre. Az elnök igyekezett eloszlatni a Mourinho távozása körüli pletykákat is: „Szeretnénk leszögezni, hogy egyetlen más csapattal sem tárgyalunk a kérdésben” – nyugtatgatta a portugál tréner esetleges távozása miatt aggodalmaskodókat.

Amennyiben az Inter vasárnap győzni tud Sienában, függetlenül a farkasok Chievo elleni mérkőzésétől, begyűjti a bajnoki címet. Amennyiben ikszel – mint tette három évvel ezelőtt -, a Roma győzelme esetén búcsút inthet bajnoki álmainak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik