Élet-Stílus

Bundaügy: fejenként 100 ezer forint volt az ajánlat

Fejenként 100 ezer forinttal próbálta megvesztegetni a Tatabánya három játékosát a Gyirmót egyik futballistája, Kiprich Dániel a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) feljelentése szerint. Az érintett a rendőrséghez fordult.

Helmeczy László a tatabányai városi ügyészségen tett feljelentést vesztegetés bűncselekményének alapos gyanúja miatt a vasárnapi NB II-es bajnoki mérkőzés kapcsán, emellett a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke sportfegyelmi eljárás megindítását is kezdeményezte a fegyelmi bizottság elnökénél, Retteghy Istvánnál.

Utóbbi fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt eljárás lefolytatását rendelte el a gyirmóti Kiprich Dániellel szemben, továbbá felfüggesztette a futballista játékjogát, mivel Kollár Dániel és Vass Norbert, a Tatabánya két labdarúgója szerint Kiprich tett ajánlatot nekik.

Az ügyészségen tett feljelentésben az szerepel, hogy „a Tatabánya három játékosát a 2010. május 9-én lejátszott, Tatabánya-Gyirmót SE labdarugó mérkőzés előtt a Gyirmót egyik játékosa azzal kereste meg, hogy fejenként 100 000 forint ellenében a mérkőzés eredményét a játékosok úgy befolyásolják, hogy a mérkőzést a Gyirmót SE nyerje meg.”

A Gyirmót edzőjének, a sokszoros válogatott Kiprich Józsefnek a fia visszautasította a vádakat, s szintén feljelentést tett a tatabányai rendőrkapitányságon nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik