Élet-Stílus

Eladja Aranycipőjét a vb-gólkirály

Félmillió dollárért eladja az 1994-es labdarúgó-világbajnokságon szerzett Aranycipőjét az orosz Oleg Szalenko.

„Nagyon jó ajánlatot kaptam egy arab sejktől, aki megígérte, hogy gondját viselné egy helyi múzeumban. Természetesen jobban örülnék, ha Oroszországban, vagy Ukrajnában maradna az Aranycipőm, így ha innen is kapok ajánlatot, nem adom el külföldre…” – nyilatkozta Oleg Szalenko, aki kisebb adóságokkal küzd, ezért is adja el az ereklyét.

A 40 éves volt labdarúgó azzal érdemelte ki az Aranyipőt, hogy hat góljával – amelyből ötöt a kameruniak elleni mérkőzésen rúgott – a torna gólkirálya lett, a bolgár Hriszto Sztoicskovval holtversenyben, igaz, csapata nem jutott tovább a csoportjából.

Szalenko élete mérkőzése: Oroszország-Kamerun 6-1

Szalenko a vb után játszott a spanyol Valenciában és a skót Rangersben is, de nem ért el komoly sikereket. Az orosz válogatottban nyolc alkalommal kapott lehetőséget, és a nemzeti csapatban szerzett valamennyi gólját az 1994-es világbajnokságon szerezte.

Egyébként az 1989-es, szaúd-arábiai U20-as világbajnokságon öt találattal szintén gólkirály lett, arról azonban nincs, hogy az ott kapott díjnak mi lett a sorsa…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik