Élet-Stílus

Nyíregyházi siker a kiesési rangadón

A Nyíregyháza egygólos győzelmet aratott a Diósgyőr vendégeként a két kieső helyen álló csapat szerdai rangadóján a labdarúgó Soproni Liga 26. fordulójában.

A nyírségiek ezzel életben tartották bennmaradásra vonatkozó reményeiket, míg a sereghajtó borsodiak sorsa ezzel a kudarccal tulajdonképpen megpecsételődött.

A hazaiak elszántan kezdtek, de a nyírségiek játékában több tervszerűséget lehetett felfedezni. A félidő hajrájában a DVTK-nál ismét bekövetkezett a szokásos védelmi megingás és ezt a vendégek azonnal ki is használták.

A szünet után a Nyíregyháza ráült az eredményre és szinte csak kapujának megóvására ügyelt. A DVTK próbálkozott ugyan, de támadásaiból hiányzott az átütő erő. A vendégek rászolgáltak a minimális, de számukra nagyon sokat jelentő győzelemre.

A Paks pontot szerzett Kecskeméten
A bennmaradásért küzdő Paks döntetlent ért el Kecskeméten. A hazaiak sorozatban hatodik alkalommal maradtak nyeretlenek saját közönségük előtt. A Kecskemét az első félidő közepétől mezőnyfölényben játszott, ennek ellenére a Paks vezető gólja után meg kellett küzdenie az egyenlítésért, végül Némedi hajrában értékesített büntetőjével ezt sikerült elérnie.

Rados (k) és a nyíregyházi Andorka (j) ütközik DVTK - Nyíregyháza mérkőzésen (MTI)

Rados (k) és a nyíregyházi Andorka (j) ütközik DVTK-Nyíregyháza mérkőzésen (MTI)

A Haladás gólnélküli döntetlennel távozott a Honvéd otthonából. A találkozó felhőszakadásban kezdődött, azonban a heves eső és az erős szél ellenére sem szakadt félbe az összecsapás. Az első játékrészben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de a vendégek bizonyultak veszélyesebbnek, kétszer is eltalálták a kapufát. A szünet után felébredt a Honvéd és a második félidőben már egyértelműen irányította a játékot, a lehetőségeket azonban nem sikerült kihasználnia. A Haladás a védekezésre fektette a hangsúlyt, ennek köszönhetően egy ponttal gazdagodott.

Mészöllyel továbbra is veretlen az Újpest
Az Újpest Rajczi Péter duplájával 2-1-re nyert a vendég Kaposvár ellen. Mészöly Géza vezetésével az Újpest öt bajnokijából négyet megnyert, egyszer pedig döntetlent játszott.

Az első félidőben főként az Újpest játszott fölényben, Rajczi révén a vezetést is megszerezte. A hirtelen eleredő eső kissé megzavarta a csapatokat, sok pontatlanság csúszott a játékba. Az “égi áldás” olyannyira eláztatta a pályát, hogy Bognár játékvezető tízperces “extra szünetet” rendelt el a második játékrész előtt.

A fordulást követően egyre inkább nőtt az újpesti fölény, Rajczi pedig másodszor is eredményes volt, ezzel pedig eldöntötte a három pont sorsát. Zahorecz az utolsó percben már csak szépített büntetőből.

Pápán nyert a Zalaegerszeg
A Zalaegerszeg 2-1-re győzött Pápán, így továbbra is versenyben van a bronzéremért. A nagy eső és a csúszós talaj ellenére élvezetes első félidőt láthatott a közönség. Mindkét csapat támadó futballt játszott, ennek eredményeképpen két szép gól született. A második játékrészt a ZTE kezdte jobban, sok helyzetet dolgozott ki. A 66. percben Horváth A. szépségdíjas gólt rúgott, majd tíz perccel később fejbe rúgta Gyömbért, ezért a játékvezető egyből kiállította. Az utolsó tíz percben mindent megpróbált a Pápa, de nem sikerült egyenlítenie.

soproni liga, 26. forduló

Diósgyőr-Nyíregyháza 0-1 (0-1)
Miskolc, 2500 néző. Vezette: Farkas Á.
Gól: Bouguerra (40.)
Kiállítva: Sztaniszics (82.)
DVTK: Rados – Vukadinovics, Gal, Szupics, Polényi – Zsivoczky, Takács P., Lippai, Sadjo (Dobos, 67.) – Brnovics (George, 38.), Bajzát (Bacsa, 73.)
Nyíregyháza: Ovszijenko – Miskolczi, Kovacsevics (Sztanisics, 39.), Struhar, Hurt – Nacim, Minczér, Davidov, Zabos (Müller, 75.) – Andorka, Bouguerra (Fekete Á., 59.)

Kecskemét-Paks 1-1 (0-0)
Kecskemét, 1000 néző. Vezette: Németh
Gól: Némedi (80., 11-esből), illetve Vayer (55.)
KTE: Holczer – Némedi, Gyagya, Lambulics, Farkas – Bori, Cukics, Szavics (Bertus, 75.), Alempijevics (Bagi, 85.) – Litsingi, Dudu (Csordás, 59.)
Paks: Kovács – Horváth, Éger, Fiola, Vári – Nagy (Vayer, 53.), Heffler, Sipeki, Bartha (B. Tóth, 53.) – Kiss, Tököli

Honvéd-Haladás 0-0
Bozsik Stadion, 1500 néző. Vezette: Takács
Honvéd: Németh – Vukmir, Takács Á., Debreceni, Hajdú – Abass (Nagy Z., 85.), Macko, Akassou, Diego – Abraham, Bojtor (Zsolnai, 71.)
Haladás: Rózsa – Schimmer (Csontos, 74.), Guzmics, Lengyel, Tóth P. – Simon, Molnár, Halmosi (Kenesei, 74.) – Nagy G., Oross, Sipos (Iszlai, 62.)

Újpest-Kaposvár 2-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3091 néző. Vezette: Bognár
Gól: Rajczi (12., 60.), illetve Zahorecz (90., 11-esből)
Kiállítva: Takács Z. (90.), illetve Grúz (85.)
Újpest: Balajcza – Vermes, Vaskó (Tóth N., 83.), Takács Z., Pollák – Simek (Varga R., 86.), Korcsmár, Vasziljevics, Barczi (Kovács D., 79.) – Rajczi, Kabát
Kaposvár: Milinte – Grúz, Petrók, Zahorecz, Gujics – Maróti (Bőle, 65.), Stanic, Balázs, Pest (Antanaszijevics, 85.), Junior (Godslove, 83.) – Oláh

Pápa-ZTE 1-2 (1-1)
Pápa, 1000 néző. Vezette: Garcia Miquel (chilei)
Gól: Rebryk (35.), illetve Balázs (25.), Horváth A. (66.)
Kiállítva: Horváth A. (75.)
Pápa: Szűcs – Quintero, Dlusztus (Tóth G., 73.), Farkas A., Rajnay – Varga G., Gyömbér, Rebryk – Bárányos – Abwo, Jovánczai (Szabó Zs., 82.)
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovics, Bogunovics (Kovács G., 61.), Panikvar – Máté P., Kamber – Balázs, Magasföldi (Horváth A., 46.), Rajcomar (Szalai T., 77.) – Rudnevs

Az élcsoport:
1. DVSC 58 pont, 2. Videoton 57, 3. Győr 47, 4. ZTE 46, 5. Újpest 45, 6. MTK 40, 7. Haladás 33

Góllövőlista
16 gólos: Nikolics (Videoton)
15 gólos: Alves (Videoton)
14 gólos: Kabát (Újpest), Rudnevs (ZTE)
13 gólos: Coulibaly (Debrecen), Lázok (MTK)
11 gólos: Tököli (Paks)
10 gólos: Kink (Győr), Montvai (Kecskemét)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik