Élet-Stílus

Kuranyi és Adler lemarad a vb-ről

A németek szövetségi kapitánya nem számít Kevin Kuranyira a dél-afrikai világbajnokságon, René Adler pedig sérülése miatt marad le a tornáról.

Joachim Löw szövetségi kapitány nem jelöli a mostanában kiváló formában futballozó, a Bundesliga mostani idényében 18 gólnál járó Kuranyit az előzetes vb-keretébe, amelyet csütörtökön hoz majd nyilvánosságra. A Schalke-csatár a 2008-as, oroszok elleni vb-selejtezőn „játszotta ki” magát a német válogatottból, miután megsértődött, hogy csak a nézőtéren kapott helyet, ezért a szünetben szó nélkül távozott a stadionból.

A 28 éves támadó ezért később többször is bocsánatot kért, Löw pedig nemrég közölte, eltöpreng a behívásán, márcsak azért is, mert a közvélemény a keretben akarta látni a Schalke labdarúgóját. Nos, a szakvezető végül úgy döntött, nem számít Kuranyira a világbajnokságon, de állítja, nem lett volna számára probléma még egy lehetőséget adni a „tékozló fiúnak”, csakhogy Kevin Kuranyi nem fér bele a szakmai elképzeléseibe.

A magyar felmenővel is büszkélkedő játékos, aki a 2006-os, hazai rendezésű vb-ről is lemaradt, szomorúan vette tudásul, de tiszteletben tartja döntést.

„Másodszor törik szét a világbajnokságról szőtt álmaimat. Nagyon szomorú vagyok a döntés miatt, de elfogadom és tiszteletben tartom. Ebben a szezonban igyekeztem a legjobbamat nyújtani, de a jelek szerint ez sem volt elég… ” – mondta Kuranyi.

Bordasérülése miatt nem lehet ott a június 11-én vb-n René Adler, a német válogatott első számú kapusa. Joachim Löw az utóbbi időben első számú kapusként számított Adlerre, akinek helyettese Manuel Neuner (Schalke) vagy Tim Wiese (Werder) lehet

Kedden derült ki, hogy a januári térdműtétét követően jelenleg is lábadozó Simon Rolfes, a Bayer Leverkusen csapatkapitánya sem lesz ott Dél-Afrikában. A 28 éves középpályás telefonon tájékoztatta a szövetségi kapitányt arról, hogy a teljes felépülése elhúzódik…

Hiányzó a hollandoknál és az olaszoknál

Ruud van Nistelrooyt és Fabrizio Miccolit nem jelölték holland, illetve olasz keretbe, így a két neves gólvágó nem szerepel a vb-n – igaz, Nistelrooy még reménykedhet…

„Jövő keddig győzhet meg arról, hogy megfelelő fizikális állapotban vanvan. Segítőimmel együtt több találkozóját megnéztük, ezek alapján úgy döntöttünk, nem lenne hasznos, ha az első közös táborozásra behívnánk őt, ez azonban nem jelenti azt, hogy semmi esélye sincs…” – így Bert van Marwijk holland szövetségi kapitány.

A Palermo csatára, aki 18 bajnoki gólnál jár a szezonban, már leszámolt a világbajnoki szereplésről szőtt álmaival. „Jó formában vagyok, de hiába, hiszen eldőlt, hogy nem szerepelhetek a dél-afrikai világbajnokságon. Rendkívül csalódott vagyok emiatt, de nem tudok mit tenni. Nagyon sok sikert kívánok a többieknek” – mondta Miccoli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik