Élet-Stílus

Óvatosnak kell lenni a gabonapehellyel

Hinnénk, hogy a reggelizőpelyhekben több a cukor, mint néhány jégkrémben, vagy a süteményekben?

Egy brit fogyasztóvédelmi cég készített átfogó vizsgálatot a piacon szereplő gabonapelyhekről és megállapította, hogy némely termék cukor- és kalóriatartalma messze meghaladja a süteményekét. A weboldal szakértői elmondták, hogy a különböző márkájú pelyheket népszerű nassolnivalók és desszertek cukortartalmával hasonlították össze.

A fogyasztóvédők adatai szerint egy fánkban átlagosan 8,6, egy gombóc vanília fagyiban pedig például 10 gramm cukor van. Bár nem mindegyik gabonapehely tartalmaz ennyi cukrot, többségük adagonkénti cukortartalma 5,4 gramm. A szakértők szerint ez azért aggasztó, mert a legtöbben abban a hitben fogyasztják ezeket a terméket, hogy ezek egészségesek. Nem csak a cukor, de a sótartalmuk is igen magas, ezért a magas vérnyomással élőknek fokozottan oda kell figyelniük a fogyasztásukkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik