Élet-Stílus

Súlyos sérülést szenvedett Hajnal csapattársa

Komoly csapás érte a Hajnal Tamást is soraiban tudó Borussia Dortmundot: Mohamed Zidan térdsérülés miatt féléves kihagyásra kényszerül.

Az egyiptomi csatár a vasárnap dőlt ki a sorsból, az 1-1-es döntetlenre végződő Hoffenheim elleni bajnoki már a 29. percben le kellett cserélni. Első látásra is súlyosnak tűnt a baj, Zidan ugyanis hordágyon hagyta el a pályát, majd a hétfői vizsgálatok során kiderült: térdszalag-szakadást szenvedett, emiatt féléves kihagyásra kényszerül.

Kiesése érzékenyen érinti a Dortmundot, miután a csapat a BL-szereplést érő harmadik helyért harcol – momentán egy pont a hátránya a dobogó legalsó fokán tanyázó Werder Bremennel szemben -, így a hátralévő fordulókban, sorrendben a 1. FC Nürnberg, a VfL Wolfsburg, valamint a Freiburg ellen nagy szüksége lett volna a 28 éves labdarúgóra.

A Mainzban és a Hamburgban is megfordult csatár erőssége a Dortmundnak: eddig 56 Bundesliga-találkozón 13 gólt szerzett sárga-fekete mezben, a szezonban 26 mérkőzés, hat gól és nyolc gólpassz a mérlege. Az egyiptomi válogatottban 34- meccsen nyolcszor volt eredményes, 2008-ban és az idén is tagja volt az Afrika-kupa-győztes csapatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik