Élet-Stílus

Bordélyházban edzettek a franciák

Tovább főhet Raymond Domenech feje: a vb-re egy ominózus Henry-kezezéssel kijutó francia válogatott játéka kiismerhető, stagnál, de a csapat tagjainak figyelme annál sokrétűbb.

A francia M6 televízió úgy értesült, a Les Bleus három tagja is érintett lehet egy minap nyilvánosságra került szexbotrányban.

A csatorna szerint a futballválogatott három tagja idézést kapott, és – egyelőre – tanúként vall egy párizsi bordélyházban történt eseménysorozatról. Ketten már megjelentek a törvényszéken (a svéd sajtó úgy tudja, Sidney Govou az egyik kihallgatott), míg a harmadik játékos heteken belül kerül sorra.

Az Yves Dando ügyész által vezetett nyomozás kiderítette, hogy a futballisták visszajáró vendégek voltak a lokálban, s ami még kényelmetlenebb, egyikük hosszan tartó viszonyt ápolt egy – akkor még – kiskorúnak számító konzumlánnyal. A sportember állította, nem tudott arról, hogy a lány kiskorú lett volna.

A francia törvények meglehetősen szigorúan büntetik a „gondatlanságból elkövetett” liliomtiprást: hároméves börtön, és 45 ezer euró is várhat az elkövetőre. Egyelőre úgy tűnik, egyik labdarúgót sem helyezik vád alá, a kipattanó ügy viszont ismét rossz fényt vet Raymond Domenech csapatára, s az együttest is megoszthatja a vb-felkészülés finisében.

Nem kizárt, hogy amennyiben a feltételezések igaznak bizonyulnak, bő ötven nappal a dél-afrikai világbajnokság rajtja előtt a szövetségi kapitány kénytelen lesz megválni a három labdarúgótól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik