Élet-Stílus

A Bayern kivár, de nyáron erősít

A Bayern azzal, hogy bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, „célponttá” válhat, azaz az eddigieknél sikeresebben édesgetheti majd magához a korábban a müncheniek említésére csak legyintő futballistákat.

Münchenben egyelőre nagy a találgatás – az együttes védelme a sikerek ellenére „átjáróház”, de a középpályán is gond adódik, ha a stabil tagok épp sérültek vagy eltiltottak. A csatársor sem a legveretesebb, nem véletlen, hogy a müncheniekkel egyre-másra boronálják össze a lejárt szerződésű, vagy épp váltani akaró labdarúgókat.

Egy biztos: Toni Kroos nyári érkezésével a középpálya tovább erősödhet, ám az elsősorban offenzív játékos sorsa attól is függ, hogy a francia Franck Ribéry megy-e, vagy marad Bajorországban. Amennyiben marad, a Robben és a francia alkotta ‘Robbery’ mellett nehezen jut majd hely két offenzív középpályásnak (Kroos és Müller, igaz, utóbbi csatárposzton is meg-megállja a helyét).

A Leverkusen együttesénél az idény egyik legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtó Bayern-palánta aggódik is rendesen, hisz bérelt helye aligha lesz a müncheni nagycsapatban, s legutóbbi tapasztalatai sem túl pozitívak: a Klinsmann-érában rendre a kispadot koptatta.

Mellette szól, hogy Louis van Gaal szeret a fiatalokra építeni. Kroos így nem volt rest, kedden Münchenbe utazott, ahol egyeztetett a bajorok holland szakvezetőjével. Van Gaal nem teketóriázott, kijelentette, hogy a 20 éves középpályást a 10-es poszton szeretné majd szerepeltetni.
„Számomra az a legfontosabb, hogy rendszeres játéklehetőséghez jussak. Húszévesen a Bayer stabil tagja voltam, így karrierem sínre került” – árulta el a Bild lapjain megszólaltatott fiatal futballista. „Nem engedhetem, hogy megismétlődjön a korábbi eset, hisz fejlődnöm kell. Tudom, hogy Louis van Gaal erre az egyik legnagyobb garancia, s remélem, hogy számít majd rám. Bízok magamban, hisz távozásom óta érettebb lettem, sok tapasztalatot szereztem.”

Manchester vagy München? Jerome Boateng ünnepli a HSV liége-i győzelmét (MTI/EPA)

Manchester vagy München? Jerome Boateng ünnepli a HSV liége-i győzelmét (MTI/EPA)

A védelemben a jelenlegi belső kettős, Daniel van Buyten és Martin Demichelis számára intő jel lehet, hogy Hamburgban Jerome Boateng kijelentette, nyáron távozik a HSV-től, s bár a Manchester City is figyelemmel követi, nem kizárt, hogy az úticélja nyugat helyett dél lesz. A bajnoki cím felé menetelő klub ugyanakkor a Schalke szintén fiatal, mindössze 22 éves hátvédjét, Benedikt Höwedest is vinné – nyilván a két volt U21-es német válogatott közül csak egy kerülhet az Allianz Arenába, az aligha elképzelhető, hogy a csapat három, 23 évét még be nem töltő hátvéddel rukkoljon elő a következő idényben.

A német lapok azonban legtöbbet arról cikkeztek, hogy a Bayern csatárposzton is megújulhat, s bár a vezetőség (l. keretes írásunk) tagadja, elképzelhető, hogy Edin Dzeko is „bőrnadrágot” húz – amennyiben a 30-40 millió eurós kivásárlási ár nem riasztja el a müncheni vezetőséget.

tonit visszarendelhetik münchenbe

Franz Beckenbauer úgy gondolja, a Rómában ismét régi formájához közelítő Tonival jól járna a Bayern. Korábban úgy tűnt, a Roma kész megvásárolni a 11 bajnokin öt gólt, köztük az Inter ellen győztes találatot szerző 32 éves támadót, ám az olaszok egyelőre kivárnak. A csatár aligha örül egy ilyen helyzetnek: ősszel Louis van Gaal mindössze három bajnokin szerepeltette, a csatárok rangsorában Mario Gomez, Ivica Olic, sőt, a gyenge idényt futó Miroslav Klose is elé került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik