Élet-Stílus

Milyen komoly Rooney sérülése?

A Bayern elleni BL-negyeddöntő utolsó percében rosszul földet érő támadónak kifordult a bokája. Angliában aggódnak, ám Alex Ferguson bízik a csatár mihamarabbi felépülésében. Videó.

A 92. perc több szempontból is rosszul sült el a Manchester United szempontjából.

A középpályán meginduló müncheni Gomezt szerelni próbáló Rooney egy kicsit lemaradt a németről, s miután lábuk összekoccant, földre érve kifordult a bokája. Az angolok vezetését a 2. percben megszerző játékos elterült, így nem látta, hogy az akció végén Olic megszerezte a bajorok győztes gólját.

Rooney csak segítséggel tudott lebicegni a játéktérről, s a stadiont egy mankó segítségével hagyta el. Jellemző, hogy az angol újságok elsősorban emiatt aggódnak – nem véletlenül. A legjobb angol támadó 2006-ban is megsérült a világbajnokság előtt, s a németországi eseményen ugyan részt vett, de árnyéka volt önmagának.

Rooney sérülése, Olic gólja:

A jelek ugyanakkor biztatóbbak mint négy éve. Alex Ferguson, a United szakvezetője szerint aligha komoly a sérülése.
„A bokáját fájlalja, de a diagnózissal szerdáig mindenképpen várnunk kell” – árulta el a vezetőedző a Sky Sportsnak. „Nem kizárt, hogy a Chelsea elleni szombati bajnokin pihen majd. Egyet tudunk: nem a korábban rakoncátlankodó térde, hanem a bokája fáj.”

Önmagáért beszél, hogy a csapattársak már úgy készülnek, hogy Rooney nélkül vívják az együttes valószínűleg két legfontosabb idei mérkőzését – a Chelsea elleni hétvégi bajnokit, valamint a Bayern elleni visszavágót. Nemanja Vidics szerint Berbatov előtt adott a feladat, ő bízik a bolgárban.
„Wazza (Rooney) elképesztő játékos, de néha a legjobbak hiányoznak, és nélkülük kell megmutassuk, mire vagyunk képesek. Erős a keretünk, s Berbatov legutóbb a Bolton elleni bajnokin duplázni tudott. Idén többször is igazoltuk csapaterényeinket, nem függünk egy embertől.”

Védőtársával egyetértett Rio Ferdinand is, az angol válogatott oszlopa is
„Több találkozót is játszottunk Wayne nélkül, és akkor is odaértünk a kapu elé. Dimitar rendszerint kiválóan pótolja. Wazza az egyik legjobbunk, idén kifejezetten kimagaslót nyújtott, de ha nélküle kell küzdenünk, akkor érte is harcolunk majd. Egyelőre csak a szombati találkozóra koncentrálunk, de az idény végéig jó pár olyan meccsünk lesz, ami kupadöntővel is felér.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik