Élet-Stílus

Hét gól és egy piros Bilbaóban – videó

Az Athletic Bilbao ott liheg a Mallorca és a Sevilla nyakán: a baszk együttes nagy versenyben van a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyért.

Athletic Bilbao a Racing Santender elleni bajnokin pontot tett a hárommeccses nyeretlenségi sorozatának végére, egyúttal kihasználta riválisai botlását: 4-3-as hazai sikerének köszönhetően pontszámban beérte az ötödik Sevillát, és a negyedik, azaz BL-szereplést érő helyen álló Mallorcával szemben is már csak két pont a lemaradása.

A hétfő esti találkozón Fernando Llorente vezette győzelemre a baszk csapatot, miután az első és a harmadik gólt maga szerezte, közeli fejessel, illetve tizenegyesből, a másodiknál pedig előkészítőként jeleskedett. A Racing Santander előtt 2-1-nél és 3-2-nél is felvillant a remény a pontszerzésre, de ebből aztán semmi sem lett.

A 88. percben egy remek kiugratás után Susaeta pecsételte meg a pályán akkor már tíz emberrel jelen lévő vendégcsapat sorsát, amelynek egy tölténye ugyan még maradt a tárban, de Bolado 93. percben elért góljával már csak csapata vereséget kozmetikázta…




Gólok






Primera División, 29. forduló:



Athletic Bilbao-Racing Santander 4-3 (2-1)


Gól: Llorente (13., 78., a második 11-esből), Toquero (18.), Susaeta (88.), ill. Tchité (41.), Bolado (80., 93.)

Kiállítva: Oriol (83., Santander)

Korábbi eredmények:

Real Madrid-Atlético Madrid 3-2
Villarreal-Sevilla 3-0
Deportivo La Coruna-Getafe 1-3
Espanyol-Sporting Gijón 0-0
Osasuna-Almería 1-0
Xerez-Valladolid 3-0
Real Zaragoza-Valencia 3-0
Real Mallorca-Barcelona 0-1
Málaga-Tenerife 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik