Élet-Stílus

A második félidő döntött Madridban – videó

A madridi derbi olykor sziporkázó játékot hozott, ellenben tovább tart a Sevilla vesszőfutása – az edzőváltáson átesett gárdát ezúttal a Villarreal nullázta le.

Madridban a Real azzal a tudattal eshetett ősi riválisának, hogy csakis egy győzelemmel foghatja be az élen meglépő Barcelonát, az Atléti’ részéről is fontos volt egy jó eredmény, ugyanis egy sikerrel stabilizálhatta volna helyét, egyben nőtt volna az esélye egy esetleges európai szereplésnek.

Ennek megfelelően a hazaiak kezdtek támadóbban, Gago, majd Van der Vaart tűnt fel De Gea kapuja előtt. Gólt azonban a vendégek szereztek. A tizenhatos előterében a jobb szélről egészen a baloldalig körbeadogató Atlético-játékosok részéről Agüero volt az utolsó passzoló, míg Reyes ballal elegánsan a kapu jobb oldalába emelt. A bekapott gól olyannyira megfogta a Realt, hogy csak a második félidőben tért magához igazán, szünet előtt az összes, jobbnál jobb, lehetőségét elpuskázta.

A második játékrész egy hazai büntetőigényléssel indult – Marcelót rántották meg, de aligha volt tizenegyes – majd nem sokkal később az utóbbi időben a kapu előtt is rendre feltűnő Xabi Alonso ugrasztotta talpra a Santiago Bernabéu nézőit.

A védekező középpályás beleszúrt a szöglethez előrehúzódó Arbeola fejesébe, hat perccel később – egy kimaradt Agüero-helyzet után – ismét az első gól közreműködői villantak; ezúttal a középpályás emelt hosszan a jobb szélre, s az érkező védő (miután oda-vissza megforgatta Antonio Lópezt) a kapuba helyezett.

Real-Atlético – összefoglaló:

Egy Higuaín-kapufát követően az argentin támadó gólt is ünnepelhetett: Thiago és Granero összecsapása után a Real csatárához került a labda, s Higuaín ezúttal nem hibázott. Alonso kezezése után Forlán ugyan büntetőből szépített még, ám az első játékrészben ellenfele fölé növő Atléticót alaposan megfogta a másodikban gyorsan bekapott három gól, Jurado ugyan a hajrában egyenlíthetett volna, ám 24 méteres emelése elkerülte a kaput. A Real győzelmének és jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte a Barcelonát.

primera división, 29. forduló

Real Madrid-Atlético 3-2 (0-1)
Santiago Bernabéu, 79 500 néző. Vezette: Undiano Mallenco
Gól: Alonso (49.), Arbeloa (55.), Higuain (62.), illetve Reyes (10.), Forlan (67., 11-esből)
Real: Casillas – Sergio Ramos, Arbeloa, Albiol, Marcelo – Gago, Xabi Alonso – Granero (Guti, 82.), Van der Vaart (Raúl, 75.), Cristiano Ronaldo – Higuaín (Diarra, 89.).
Atlético: De Gea – Valera (Perea, 42.), Ujfalusi, Domínguez, Antonio López – Pablo Assuncao, Tiago, Simao (Salvio, 78.), Reyes (Jurado, 46.) – Agüero, Forlán.

Villarreal-Sevilla 3-0 (2-0)
Gól: Rossi (5.), Llorente (17.), Pires (90.)
El Madrigal, 18 ezer néző. Vezette: Turienzo Álvarez
Villarreal: Diego López – Ángel, Gonzalo, Musacchio, Capdevila – Bruno, Cani (Pires, 78.), Ibagaza (Fuster, 82.), Rossi – Nilmar, Rossi
Sevilla: Palop – Stankevicius, Escudé, Dragutinovics, Fernando Navarro – Renato, Romaric (Lolo, 67.), Adriano, Capel (José Carlos, 80.) – Negredo (Kanoute, 45.), Luis Fabiano

Az élcsoport:
1. Real Madrid 74 pont (81-26), 2. Barcelona 74 (71-18), 3. Valencia 53, 4. Mallorca 47, 5. Sevilla 45, 6. Bilbao 42 (36-34), 7. Deportivo 42 (32-35), 8. Villarreal 40 (43-41), 9. Getafe 40 (41-39), 10. Atlético 37

Ajánlott videó

Olvasói sztorik