Élet-Stílus

Kiütéssel nyert a MU és a Chelsea – videó

A bajnokaspiránsok közül a Chelsea és a címvédő Manchester United kiütéses győzelmet aratott, az Arsenal viszont csak döntetlenre volt jó szombaton.
A Chelsea a legutóbbi két fellépésén valósággal ontotta magából a gólokat, a hét közben, a sereghajtó Portsmouth ellen ötször, szombaton, az Aston Villa vendégjátéka során pedig hétszer volt eredményes. Ráadásul nem akármilyen csapatot tiport a földbe legutóbb, ugyanis a birminghami egylet a Premier League egyik legjobb védelmével bír (vagy bírt?), a szombatit megelőző 30 bajnoki fellépésén mindössze 25 gólt kapott.
Chelsea-Aston Villa 7-1



A hét Chelsea-találatból Lampard négyet vállalt magára. Előbb a hosszú saroknál érkezve kotorta kapuba a labdát (ezzel a 15. percben megszerezte a vezetést), majd két tizenegyesből szerzett találata után 10 méterről lőtt a hálóba. Utolsó gólja zárta le a mészárlást; azt megelőzően Malouda duplázott és a csereként beállt Kalou is betalált a Chelsea részéről. Az Aston Villa erejéből a szépítésre futotta, Carew a 29. percben közelről egyenlített, és akkor még úgy tűnt, az Aston Villa esetleges pontszerzésre is jó lehet a Stamford Bridge-en, csakhogy a szünet után kártyavárként zuhant össze.

A Chelsea-nek szombaton szerencséje volt a birminghami csapatokkal, a Villát ugye tönkre verte, míg a City pontot csent a szintén a bajnoki címre hajtó Arsenaltól.

Az „ágyúsok” a csereként beállt Nasri 22 méteres lövésével ugyan megszerezték a vezetést (a labda a jobb alsó sarokban landolt), de nem bírták ki a hátralévő tizenegynéhány percet. A szintén a padról beszállt Phillips a 92. percben egyenlített, fejese után Almunia a saját kapujába ügyetlenkedte a labdát. Nagy potyagól volt…


Fulham-zakó a kiesőjelölt otthonában



Az Európa Liga-bravúr, a Juventus kiejtése után a Fulham zsinórban harmadik vereségét szenvedte el, ezúttal a kiesőhelyen álló Hull otthonában maradt alul. Gera Zoltán, a londoniak magyarja végig a pályán volt a 2-0-ra elveszített mérkőzésen.


A Rooney nélkül felálló Manchester United 4-0-ra nyert a Bolton otthonában, így visszavette az első helyet a néhány órán át éllovas Chelsea-től. A címvédő nem akármilyen öngóllal szerzett vezetést: egy baloldali beadás után Samuel az öt és feles vonaláról csatárokat meghazudtoló mozdulattal, védhetetlenül helyezett a jobb alsó sarokba. A végén Berbatov és a csereként beállt Gibson gondoskodott arról, hogy a riválisok ne emlegethessék a szerencsét a MU győzelmével kapcsolatban: ketten három gólt rámoltak be gyors egymásutánban. Az élre álló „vörös ördögök” továbbra is egy ponttal előzik meg a Chelsea-t, míg a harmadik Arsenal hátránya már négy egységnyi.
Samuel hihetetlen öngólja

Premier League, 32. forduló:


Birmingham City-Arsenal 1-1 (0-0)


Gól: Phillips (90.), illetve Nasri (81.)

Chelsea-Aston Villa 7-1 (2-1)


Gól: Lampard (15., 44., 62., 91., a másodikat és a harmadikat 11-esből), Malouda (57., 68.), Kalou (83.), ill. Carew (29.)

Hull City-Fulham 2-0 (1-0)


Gól: Bullard (17., 11-esből), Fagan (48.)

Tottenham Hotspur-Portsmouth 2-0 (2-0)


Gól: Crouch (27.), Kranjcar (41.)

West Ham United-Stoke City 0-1 (0-0)


Gól: Fuller (69.)

Wolverhampton Wanderers-Everton 0-0

Bolton Wanderers-Manchester United 0-4 (0-1)


Gól: Gól: Samuel (38., öngól), Berbatov (69., 78.), Gibson (81.)

Vasárnap:

Burnley-Blackburn Rovers, 13:00
FC Liverpool-Sunderland, 17:00

Hétfő:

Manchester City-Wigan Athletic, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik