Élet-Stílus

Eldőlt Beckham sorsa – videó

David Beckham túl van az operáción, amely során kiderült, hogy bal lábában teljesen elszakadt az Achilles-ín.

A baj nagyobb, mint hitték, remélték az angolok: David Beckham bal lábában ugyanis nem csupán részlegesen (ez lenne volna a jobbik eset…), hanem teljes mértékben elszakadt az Achilles-ín. Ez kedden, a finnországi Turkuban elvégzett operáció során derült ki. A beavatkozást végző specialista, Dr. Sakari Orava arról számolt be, hogy az egy órán tartó műtét jól sikerült, a sérült ínt rendbe hozták, de – és ezen a ponton biggyedt le az angolok szája – a teljes felépülés legalább hat hónapig eltart.

Ez pedig azt jelenti, hogy Fabio Capello szövetségi kapitány David Beckhamet bizony nem veheti számításba a világbajnoki keret kijelölésekor.

„Két-három hétig, vagy egy hónapig pihennie kell, és majd csak ezután kerülhet sor a rehbalitációra, ugyanakkor a sérült lába két vagy három hónapig nem lesz terhelhető állapotban. Előreláthatólag négy hónap múlva kezdhet el futni” – közölte Dr. Orava

Beckham vélhetően fél év múlva térhet vissza a pályára – de legalább visszatérhet, sokan ugyanis már azt is megkérdőjelezték, hogy a 34 éves labdarúgó ilyen súlyos sérülést követően egyáltalán labdába rúghat-e még valaha. „Bizonyos, hogy teljesen felépül” – nyugtatta meg az angolért aggódókat Simon Oliveira, a játékos sajtósa.

Márpedig sokan aggódnak Beckhamért. A turkui klinika előtt például több száz fős tömeg gyűlt össze, és rajongók vastapssal fogadták a biztonsági őrök gyűrűjében megérkező futballistát. A bulvárt kedvelőknek eláruljuk: Beckham hétfőn magángépével repült Turkuba, amelyről – a jelentések szerint – mankók segítségével, bicegve kászálódott le, majd egy Mercedes típusú autóval tette meg a kórházhoz vezető néhány perces utat.

Eldőlt Beckham sorsa – videó 1

A Los Angalaes Galaxy alkalmazásban álló, az olasz AC Milanban csupán kölcsönben futballozó középpályás úgy tervezte, hogy már kedden elhagyja turkui kórházat, de a milánói klub tájékoztatása szerint néhány napig még orvosi megfigyelés alatt marad.

„Nagy felfordulást okoztam, de mindenkinek meg szeretném köszönni a támogatást, a sok biztató üzenetet. Nagyon remélem, hogy mihamarabb teljesen meggyógyulók” – üzent hivatalos honlapján rajongóinak a 115-szörös angol válogatott labdarúgó.

Az a jövő zenéje, hogy ez a szám növekszik-e még valaha…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik