Élet-Stílus

Baj lehet az online abortuszból?

Angie Jackson akciójával, azzal, hogy Twitteren osztotta meg az abortuszáról készült videókat újra felszította a kedélyeket a téma körül. Ahogy arról beszámoltunk Angie azóta rengeteg fenyegetést kap, akciója pedig könnyen visszafelé sülhet el.
Kapcsolódó cikkek

Ahogy arra Sarah Kliff pszichológus rámutatott, Amerikában 40 éve próbálják elmondani a nők a történeteiket: abortuszról, vetélésről. Csak a választott médium – ezesetben egy közösségi oldal – felelős azért, hogy ez a történet most a világ tudomására jutott. A pszichológusnő felhívja a figyelmet arra is, hogy ez nem feltétlenül jó, hiszen az ilyen és ehhez hasonló ellenőrizetlen, spontán tartalmak célját nehéz meghatározni. Sok esetben a felvételek egyszerű figyelemfelkeltő akció részei, de akad olyan is, ami inkább öncélú elborzasztás, semmi más.

A pszichológusok vizsgálják még az akció hatását, ám azt már most kijelentették, hogy Angie megtörte a jeget. Pár nappal a lány videója után többen is postolni kezdték saját történetüket. Nem elhanyagolható, hogy a történet újra reflektorfénybe állította a kérdést: vajon ki határozhat egy nő testéről. Végül pedig talán mégis célt ér Angie Jackson és demisztifikálja az abortuszt. Elérhető közelségbe hozza a procedúrát, a videón keresztül mindenki láthatja, hogy mi is ez valójában. „Akár egyet értünk Angie tettével, akár nem, annyi mindenesetre a javára írható, hogy magánakciójával újra megindíthatja a társadalmi vitát az abortuszról.”- zárta Sarah Kliff.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik