Élet-Stílus

Szégyen az abortusz Amerikában

Videót osztott meg abortuszáról a Twitter közösségi oldalán egy floridai nő. Angie Jackson azt szeretné elérni, hogy ne bélyegezzék meg a művi beavatkozáson átesett nőket.

Már több mint 100.000 ember látta Angie Jackson videóját az abortuszáról. A 27 éves floridai Angie a videóban elmondja, hogy terhessége komoly egészségi kockázatot jelent a számára, ezért döntött úgy, hogy elveteti a gyereket. A videó célja az, hogy demisztifikálja az abortuszt, hogy megmutassa „nem olyan rossz, nem olyan ijesztő”, ám ezzel együtt az olvasók visszajelzései egyáltalán nem pozitívak. A kommentezők nagy része elítéli Jacksont a tettéért és olyan is van, aki ezért halálosan megfenyegette.

A téma, annak ellenére, hogy Amerikában a nők közel 40%-ának volt abortusza, még mindig tabu az országban. Ez pedig azért lehet, mert a nők, akik vállalták, hogy őszintén beszélnek a procedúráról nem egységbe szerveződve tették ezt. „Az interneten rengeteg hamis videó is felkerült a témában, ezért nehéz kiszűrni azt ami valódi.” – mondja Kate Cosby, a California Egyetem kutatója. Hozzáteszi, hogy meg lehet változtatni az egységes véleményt a terhességmegszakításról, ám ehhez az kell, hogy az a 45 millió nő, aki Amerikában már átesett ilyesmin, meg akarja osztani a tapasztalatait. „Angie nagyon bátor, hogy kiállt a világ elé, de még 100 Angie kellene, hogy ez komoly hatással legyen a közvéleményre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik