Élet-Stílus

A nátha ellen legjobb az alvás

Azok, akik szívesen lustálkodnak, vagy ragaszkodnak a 8 órás alváshoz, most egy újabb okkal gazdagodnak, hogy továbbra is eleget pihenjenek.

A rhinovírus, vagy közismert nevén a nátha, előszeretettel támad ilyenkor tél-tavasz határán. De nagy kedvencei a legyengült szervezetek is, legalábbis ez derült ki nemrég a Carnegie Mellon Egyetem kutatásából. Eszerint az, aki naponta hét óránál kevesebbet alszik, komolyan kockáztatja a náthatámadást.

Ebből egyenesen következik az, hogy az viszont, aki eleget és pihentetőt alszik, sokkal ellenállóbb mindenféle fertőzéssel szemben. Ilyenkor ugyanis a szervezet fontos antitesteket termel, amely segít legyőzni, többek között a náthát okozó vírus támadását is. Ám a sok alvás önmagában még nem jelenti azt, hogy hosszabb időt kell az ágyban tölteni. A legfontosabb, hogy az alvás pihentető legyen, ehhez pedig elég csak követni az orvosok tanácsát. Minden nap érdemes ugyanakkor aludni menni, egy könnyű vacsorát követően és lefekvés előtt nem árt az ellazulás sem, ezért a számítógépet és a tévét megéri száműzni a hálószobából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik