Élet-Stílus

Kitiltották az Oscar-gáláról

Agresszív online kampány miatt nem vehet részt a díjátadón A bombák földjén négy készítőjének egyike, Nicolas Chartier. A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kedden este határozott a büntetésről.

A producer korábban e-mailen buzdította ismerőseit arra, hogy a nagy esélyes, háborús drámájukat támogassák Cameron Avatarjával szemben. Az eset nagy port kavart, sokan azt találgatták vajon az Akadémia kizárja-e a filmet a legjobb film díjára jelöltek közül, ám végül elégnek találták, hogy megvonták Chartier részvételi jogát a vasárnapi díjkiosztóra.

A büntetés természetesen nem érinti a másik három készítőt, ami azt jelenti hogy a rendezőnő, Kathryn Bigelow és a forgatókönyvíró Mark Boal is minden további nélkül ott lehet majd az eseményen. Az Akadémia közleményben tudatta azt is, hogy ha A bombák földjén esetleg megnyeri a legjobb filmnek járó szobrot, azt Chartier csak egy későbbi időpontban veheti majd át. A vasárnapi díjkiosztót a két nagy vetélytárs, az iraki háborús dráma, és a 3D-s pandorai kaland is 9-9 jelöléssel várja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik